NB I

A Debrecen a forduló nyertese, az élen minden változatlan

  • varin
Címkék:

A Diósgyőrnek nagyon sokba kerülhet még a 93. percben elbukott két pont a már kiesett Gyirmót otthonában.

45 percig úgy tűnt, ez a forduló a Debrecen számára lesz a legrosszabb, hiszen a félidőben még a Diósgyőr a Gyirmót, a Mezőkövesd pedig a Honvéd ellen állt győzelemre úgy, hogy a DVSC-UTE első játékrészében nem láthattak gólt a nézők. Ám a kispestiek igencsak megemberelték magukat és a második félidőben öt gólt szereztek úgy, hogy a hosszú hónapok óta gólképtelen Lanzafame duplázni tudott.

Nagyon sokat veszített viszont a Diósgyőr, amely a 93. percig győzelemre állt a már kiesett Gyirmót ellen, ám az újonc végül egyenlíteni tudott, két pontot elvéve ezzel az utóbbi hetekben parádésan teljesítő DVTK-tól.

A Debrecen nem játszott igazán jól az Újpest ellen és a mérkőzés utolsó harmadára emberhátrányba is kerültek Pontes tanítványai Ioan Filip kiállítása miatt, ám a szerencse végül az ő oldalukon volt, egy ritka peches újpesti öngóllal végül győzni tudott a cívisvárosi alakulat.

Fotó: MTI

Mivel a Videoton - nagyon gyenge játékkal és füttyszó közepette - legyőzte a Haladást, a Paks viszont három góllal és három ponttal távozott a Vasastól, az már végérvényesen eldőlt, hogy a Kispest és a Videoton közül kerül majd ki a bajnokcsapat.

A forduló utolsó találkozóján az MTK a Ferencvárost fogadta, a találkozó pedig már a 30. percre eldőlt, a zöld-fehérek gond nélkül verték fővárosi riválisukat az örökrangadón. Ezzel Thomas Doll csapata megelőzte a Vasast, a hátsó szekcióban pedig három 35 pontos csapat, az MTK, a Mezőkövesd és a Diósgyőr várja holtversenyben az utolsó három fordulót.

2017-05-06;212
209575