Foci-vb 2018

Suárezék szomorkodhatnak, Messivel kivételezett a FIFA

Lionel Messi eltiltása négy meccsről hirtelen egyre csökkent, a Bolha így ott lehet a következő vb-selejtezőkön.

Péntek délelőtt tárgyalta a FIFA illetékes bizottsága Lionel Messi négymeccses eltiltását, amelyet még a Chile elleni mérkőzést követően szabott ki rá a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség. Mint ismert, az argentin csillag az 1-0-ra megnyert találkozót követően balhézott össze a játékvezető asszisztenseivel, amely miatt néhány nap múlva meg is kapta a büntetést, majd Bolívia ellen már nem is léphetett pályára. Ám úgy tűnik, a FIFA-nál most meggondolták magukat, amelynek Uruguay viszont aligha örül.

Messi a napokban videóüzenetben kérte a FIFA-t, hogy mérsékeljék az eltiltást, amelynek meg is lett a hatása, játszhat Argentína következő három vb-selejtezőjén.

Messi 2013 óta 12 válogatott mérkőzést hagyott ki, ezeken Argentína 3-5-4-es mérleggel bír.

Az Albicelestének nem csak a fenti statisztika miatt is nagyon hiányzott volna Messi játéka, de mivel Argentína 14 mérkőzést követően csak a pótselejtezőt érő 5. helyen áll és a következő ellenfelük éppen az egyik nagy rivális Uruguay lesz, így különösen nagy jelentőséggel bír a FIFA gesztusa.

A támadó eltiltása egyébként óriási sajtóvisszhangot kapott, volt, aki például Diego Maradonának tulajdonította Messi igencsak durva büntetését.

Argentína legközelebb Montevideóban lép pályára augusztus 31-én, majd a hátralévő találkozókon Venezuela, Peru és Ecuador lesz a vb-ezüstérmes ellenfele.

Szintén az argentin nemzeti együttessel kapcsolatos hír, hogy Jorge Sampaoli kinevezése állítólag már csak napok kérdése, a wikipedián például már ő szerepel, mint az Albiceleste vezetőedzője.

A 2018-as világbjanokság győztese
Németország 6.00
Brazília 7.00
Franciaország 8.00
Spanyolország 9.00
Argentína 11.00
Belgium 17.00
186573