Bundesliga

A Bayern, a Dortmund és a Hertha meccsére is van ötletünk

A német Bundesliga 32. fordulójában a dobogóért és a nemzetközi kupaindulást érő helyekért öldöklő küzdelem folyhat, olyan mérkőzéseket rendeznek, mint a Dortmund - Hoffenheim vagy a Hertha - Leipzig ütközet .

Bár a Bayern München múlt heti győzelmével a legfontosabb kérdés eldőlt a Bundesligában, a bajnoki címet leszámítva még minden kérdés nyitott, három fordulóval a vége előtt bőven van miért izgulni a német bajnokság szerelmeseinek. Ezen a hétvégén fontos találkozókból nem lesz hiány, hiszen például rendeznek egy Dortmund - Hoffenheim meccset, ami az ezüstéremről dönthet, de a Hertha - Leipzig vagy a Hamburg - Mainz kiesési rangadó is ígéretesnek tűnik.

A 32. forduló szorzói
   
  1 x 2
Köln - Bremen 2.45 3.35 2.65
Frankfurt - Wolfsburg 2.50 3.25 2.70
Dortmund - Hoffenheim 1.50 4.45 5.30
Ingolstadt - Leverkusen 2.40 3.45 2.65
Mönchengladbach - Augsburg 1.70 3.70 4.50
Bayern München - Darmstadt 1.05 11.00 27.00
Hertha - Leipzig 3.45 3.30 2.05
Hamburg - Mainz 2.25 3.30 3.00
Freiburg - Schalke 3.35 3.40 2.05

A Bayern München története 26. bajnoki címét ünnepelhette Wolfsburgban, de az igazi fieszta most szombaton következhet, amikor is a bajorok a telt házas Allianz Arénában lépnek pályára. Carlo Ancelotti együttese a sereghajtó Darmstadtot látja vendégül, amely ideális ellenfél lehetne, csakhogy még van matematikai esélye a bennmaradásra. A Darmstadt a 31 forduló alatt 7 győzelmet aratott, ezek közül hármat a legutóbbi három fordulóban, vagyis huszáros hajrát vágott ki.

Darmstadt#ger-darmstadt#5

A Bayern számára véget ért az idény, hiszen a BL-ből és a Német Kupából is búcsúzott, a három bajnoki maradt hátra, aztán lehet menni nyaralni. Nem először fordulna elő, hogy a már bajnok sztárcsapat játékosai fejben kiengednének, így pedig a nagy formába lendülő Darmstadtnak meglehet az esélye egy tisztes eredmény elérésére. Szerintünk van érték egy vendég gólban, főleg, hogy Neuer, Hummels és Boateng is sérüléssel bajlódik.

Bayern München-Darmstadt
hatharom.com
Vendégcsapat góljainak a száma - 0,5 felett
@1.95

Nagy lehetőség előtt áll a Borussia Dortmund, amely szombaton komoly lépést tehet a bronzérem és ezzel az automatikus BL-indulás felé. A fekete-sárgák azt a Hoffenheimet fogadják, amely jelenleg egy ponttal megelőzik őket a tabellán vagyis egy győzelemmel kétpontos fórt tudnának összehozni. A Szalai Ádámot is a soraiban tudó kék-fehérek az utolsó 10 fordulóban mindössze egy vereséget szenvedtek el, de a Signal Iduna Park az egyik legnehezebb terepnek számít a Bundesligában. A BvB 36 találkozó óta nem talált legyőzőre saját közönsége előtt, a Hoffenheim ellen pedig utolsó 10 hazai meccséből nyolcat is megnyert.

Borussia Dortmund-Hoffenheim
hatharom.com
Dortmund nyer
@1.50

herthabsc.de

Bár a Hertha az utolsó öt fordulóban három vereséget is begyűjtött, Dárdai Pál együttese még mindig az 5. helyen áll a tabellán, így jelen állás szerint a következő idényben indulhatna az Európa Ligában. Mivel Berlinben ez a cél, ezért nagyon fontos lenne, hogy legalább a hazai meccseket behúzza a csapat. A szombati ellenfél azonban a 2. helyezett Lipcse lesz, amely ötpontos előnyben van a Dortmundba látogató Hoffenheimmel szemben.

Dárdai Pálnak ezúttal sem lesz könnyű dolga a csapat összeállításakor, hiszen Fabian Lustenberger (19/0), Niklas Stark (26/1), John Brooks (22/2) és Marvin Plattenhardt (25/3) továbbra is hiányozhat a védelemből, míg a támadószekcióból Julian Schieber (18/3) a maródi. Jó hír viszont, hogy Mitchell Weiser és Valentin Stocker is újra edzésbe tudott állni, Dárdai pedig optimistán beszélt bevetésüket illetően.

A hátsó alakzat rutintalansága és összeszokatlansága viszont a Lipcse ellen nem túl jó előjel, hiszen Gulácsi Péterék a bajnokság 4. leggólerősebb csapatának számítanak. A Hertha azonban bízhat a hazai pályában, hiszen Berlinben parádéznak a kék-fehérek (12-1-2), ráadásul ismerve Dárdai motivációs képességeit, alighanem alaposan feltüzeli majd az öltözőt erre a kulcsfontosságú mérkőzésre.

A berliniek védelme azonban sokkal sebezhetőbb az utóbbi időben, ezzel pedig a magyar szakvezető is tisztában van, ezért ezúttal nagyobb hangsúlyt fektethet az eredményesebb támadójátékra.

Hertha-Leipzig
hatharom.com
Mindkét csapat szerez gólt
@1.75

A többi mérkőzésről is ejtsünk néhány szót. Véleményünk szerint megjósolhatatlan a Hamburg - Mainz ütközet kimenetele. Mindkét csapat neve mellett 33 pont áll, a tét pedig óriási, viszont a formák mindkét oldalon hagynak némi kívánnivalót maguk után. Az Ingolstadt az utolsó szalmaszálba kapaszkodna bele a Leverkusen ellen, a Bayer négy kör óta képtelen nyerni, ha pedig most is vereséget szenvedne, igen kényelmetlen helyzetbe hozná magát az utolsó két forduló előtt. A Mönchengladbachnak még van némi halvány esélye a nemzetközi kupaindulást elcsípni, ám ahhoz mindenképpen nyerni kellene hazai pályán az Augsburg ellen. A Frankfurt számára már nagyon nincs tétje a bajnokságnak, a bennmaradás biztos, a nemzetközi kupa viszont felejtős, így a 15. helyen álló Wolfsburgnak idegenben is lehet keresnivalója, főleg, hogy a hazaiaknál 7-8 játékos is sérüléssel bajlódik.

2017-05-05;54
2017-05-06;54
2017-05-07;54
210225