Darts

Taylor "kivégezte" Van Gerwent, Anderson biztos ott lesz Londonban

Gary Anderson bejutott a rájátszásba, Phil Taylor nagy lépést tett felé, Raymond van Barneveld, Adrian Lewis és James Wade számára viszont a matematikai esély is elszállt.

Skót-angol derbivel vette kezdetét az alapszakasz utolsó előtti fordulója Sheffieldben. Peter Wright biztos rájátszás résztvevőként léphetett színpadra, Adrian Lewisnak viszont csak a győzelem volt elfogadható eredmény. "Jackpot" a múlt héten kínos verésbe szaladt bele Michael van Gerwen ellen - nullára kapott ki a hollandtól -, és ezt a meccset sem kezdte jól. 0-2 után 2-2-re még visszazárkózott, ám néhány kihagyott kiszálló után teljesen elveszítette a fonalat és végül a skót nagyon könnyedén, 7-2-vel gázolt át rajta.

Szeretsz a statisztikák között böngészni? Akkor irány a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldala!

Az est második összecsapásán Raymond van Barneveld és Dave Chisnall nézett farkasszemet egymással. Mindketten Phil Taylor negyedik helyét nézték ki maguknak, azonban teljesen más előjelekkel érkeztek a Sheffield Arénába. Barney ugyanis három forduló óta nyeretlen, Chizzy viszont öt meccse nem talált legyőzőre. Az már néhány leg után látszódott, hogy az angol ismét pazar formának örvend. 2-2-ig fej-fej mellett haladtak, majd Chisnall egy bravúros 142-es kiszállóval brékelőnybe került. 

Chizzynek voltak nyilai az 5-2-es és 5-3-as vezetéshez is, ezek azonban célt tévesztettek, Barney pedig azonnal lecsapott a lehetőségekre és visszajött a meccsbe. 4-4 után azonban ismét az angol pillanatai következtek, kétleges előnyre tett szert, amivel az egy pontot már zsebben tudhatta. A holland még 5-6-ra felzárkózott, ám komoly nyomást nem sikerült ellenfelére helyeznie, aki egész meccsen elképesztően tolta a tömeget. Chisnall megszerezte a győzelmet, amivel nem csak Lewist, de Barneveldet is átugrotta. 

Barney veresége egyben azt is jelentette, hogy a következő meccsen színpadra lépő Gary Anderson egy győzelemmel csatlakozik a Van Gerwen - Wright duóhoz, akik már biztos playoff indulók. James Wade a mérkőzés első felében nem sok ellenállást tanúsított, pillanatok alatt 1-5-ös hátrányban találta magát. Sikerült ugyan innen 3-5-re visszazárkóznia, és a 4-5-höz is komoly sansza volt, de a kiszálló kifogott rajta, így végül Anderson 7-3-mal abszolválta a meccset. 

Wade ezzel a vereséggel elbúcsúzott az idei Premier League-től, Andersonnal viszont a május 18-án Londonban megrendezésre kerülő nagydöntőben is találkozhatunk majd.

Az est végére maradt a legnagyobb rangadó, a világelső Michael van Gerwen és a 16-szoros világbajnok Phil Taylor összecsapása. A holland különösebb nyomás nélkül állhatott a dobóvonal mögé, az angol legenda viszont a közvetlen riválisok bukásának köszönhetően nagy lehetőséget kapott, hogy meglépjen. Taylor ennek megfelelően rettentő összeszedetten játszott, 2-2-nél sikerült brékelnie, majd egészen 6-2-ig húzott el. 

Van Gerwen a kiszállóknál borzasztóan szenvedett, amit "The Power" kőkeményen kihasznált. A hollandnak egy leg jutott még, de így is elég komoly, 3-7-es vereséget szenvedett. Taylor ezzel nagy lépést tett a rájátszás felé, illetve eldőlt, hogy Wade mellett Lewis-ra és Barney-ra is tét nélküli meccs vár jövő héten Aberdeenben. 

Darts Premier League, 14. forduló (Sheffield)
Peter Wright-Adrian Lewis 7-2
Raymond van Barneveld-Dave Chisnall 5-7
James Wade-Gary Anderson 3-7
Michael van Gerwen-Phil Taylor 3-7