Spanyol foci

Kulcsemberét veszítette a Real Madrid

Nem kizárt, hogy Dani Carvajal idén már nem léphet pályára a Real Madridban.

Noha igen simán lelépte a Real Madrid kedden az Atlético Madridot a Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonásán, a győzelem igencsak komoly vezéráldozatot követelt. A Real Madrid hivatalos közleménye szerint ugyanis Dani Carvajal több hétre kidőlt.

A hátvéd a Saúllal való ütközés során sérült meg, melyet követően le is kellett cserélni őt. Mint azt az orvosi csapat megállapította, Carvajal kettes fokozatú combhajlítóizom-sérülést szenvedett a jobb lábában, amely a spanyol lapok szerint körülbelül 3-4 hetes kihagyást jelent majd.

A Real Madridban idén csak Marcelo, Kroos és Cristiano Ronaldo játszott Carvajalnál többet.

A legoptimistább forgatókönyv szerint tehát a 25 éves bekk a Bajnokok Ligája döntőjére visszatérhet majd, ám sem az Atlético elleni visszavágón, sem pedig a bajnoki hajrában nem állhat majd Zinedine Zidane rendelkezésére.

A Blancók BL-esélyeiről ITT olvashatsz bővebben.

A Real Madrid 34 lejátszott mérkőzést követően holtversenyben áll a Barcelonával az első helyen. Bár az egymás elleni eredmények miatt a katalánok jelenleg a listavezetők, a Blancók egy találkozóval kevesebbet játszottak, így helyzeti előnyből várhatják a bajnokság hajráját.

A Real Madrid idén még a Celta Vigo, a Granada és a Málaga vendége lesz a La Ligában, míg a Sevillávan a Santiago Bernabeúban játszanak.

211384