Olasz foci

Precedens értékű eltiltást kapott a Roma sztárja

  • ivan

Két mérkőzésre eltiltotta az olasz szövetség Kevin Strootmant, amiért a Roma futballistája a Lazio elleni hétvégi bajnokin megtévesztette a játékvezetőt.

Precedens értékű büntetést szabott ki az olasz szövetség fegyelmi bizottsága Kevin Strootmanra, aki a Lazio elleni római derbin egy műesés után tizenegyest harcolt ki a Romának. A jogtalanul megítélt büntetőt Daniele De Rossi bevágta, de a Farkasok számára ez is kevés volt, a Lazio 3-1-re megnyerte a találkozót, ezzel pedig kényelmetlen helyzetbe hozta városi riválisát az ezüstért zajló harcban.

A holland középpályás színészkedésére visszatérve, a videófelvételekből jól kivehető, hogy nem értek hozzá a védők, semmilyen kontakt nem volt a játékosok között, Strootman egyszerűen feldobta magát, a játékvezető pedig annak ellenére megette az alakítást, hogy csak néhány méterre tartózkodott az esettől.

A futballisták színészkedései és műesései ellen világszerte egyre keményebben próbálnak meg fellépni a szövetségek, a jelen szabályok szerint sárga lappal büntethető az a játékos, aki arra tesz kísérletet, hogy megtévessze a játékvezetőt.

Strootman műesése ráadásul befolyásolta a mérkőzés végeredményét is, ezért is kapta a súlyosnak tűnő büntetését.

A holland eltiltása a lehető legrosszabbkor jött a Romának, hiszen a következő két fordulóban a Milan és a Juventus lesz Tottiék ellenfele. Négy fordulóval az olasz bajnokság vége előtt a Roma és a Napoli között mindössze egy pont a különbség, a nápolyiak a következő két körben a Cagliarival és a Torinóval találkoznak.

211987