Real Madrid

Mit kell még tennie Ronaldónak, hogy végre szeressék?

Cristiano Ronaldo mesterhármasával a Real Madrid 3-0-ra legyőzte az Atléticót a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, így a tavalyi év után vélhetően idén is ott lesz a sorozat fináléjában. A portugál támadó 400. gólját szerezte a királyi gárda színeiben, ám ennek ellenére még mindig meg kell küzdenie a szurkolók ellenszenvével.

Ronaldót sokan kritizálják

Cristiano Ronaldo idén ráfeküdt a BL-re, a portugál klasszis a spanyol bajnokságban picit visszafogottabban termeli a gólokat - jelenleg 20 találatnál jár - ám az elitligában tavasszal megállíthatatlan, a kedd esti mesterhármasával a 10. BL-gólját lőtte a szezonban, karrierje során pedig immáron 103 találatnál jár a Bajnokok Ligájában, amivel vezeti a sorozat örökranglistáját. A négyszeres aranylabdás támadó pályafutása 47. (!) tripláját szerezte az Atlético ellen, ebből 42-t a Real Madrid szerelésében.

  • Ronaldo lett az első játékos, aki átlépte a 20 gólos határt a madridi derbik történetében
     
  • A keddi mesterhármasával beérte Lionel Messit, mindketten 7 triplát lőttek a BL-ben
     
  • A 32 éves támadó az első olyan játékos a BL-történetében, aki két egymást követő meccsen is három gólt szerzett az egyenes kieséses szakaszban
     
  • Ronaldo megdöntötte a Real-legenda Alfredo Di Stefano rekordját a legtöbb elődöntőben szerzett gólok tekintetében, a korábbi 11 helyett immáron 13 gól számít az abszolút csúcsnak.

 

A keddi rekorddöntögetés ezzel még nem ért véget, a Real Madrid számításai szerint ugyanis CR7 megszerezte a 400. gólját is a blancók szerelésében. Minden sorozatot figyelembe véve Cristiano Ronaldo a királyi gárda valaha volt legeredményesebb játékosa, gól/meccs átlaga a keddi performansszal átlépte a 1.0-s értéket is (1.03).

 
Ilyen elképesztő statisztikák mellett az ember azt gondolná, hogy a madridiak megőrülnek Ronaldóért. Csakhogy ez nem feltétlenül van így. Amíg a Barcelonánál Lionel Messit istenként szeretik és tisztelik a szurkolók, és a 90 ezres Nou Camp még akkor is nevét skandálja, ha két méter üres kapura kihagy egy helyzetet, Ronaldo esetében sokkal megosztottabbak a drukkerek.

A portugál egoizmusa és egyénieskedése még a madridi fanatikusok közül is sokakban ellenszenvet vált illetve váltott ki, így hiába a temérdek gól és trófea, Cristiano Ronaldo nem tud akkora ikonná és mindenki által tisztelt legendává válni, mint például a fentebb említett Di Stefano. Legalábbis egyelőre.

Ronaldo Madridban (is) hozzászokhatott ahhoz, hogy alkalmanként a Bernabéu közönsége kifütyüli, de úgy látszik, ahogy idősödik, egyre inkább zavarja mindez. Az Atlético elleni meccsen például arra kérte a madridistákat, ne bántsák, inkább támogassák őt.

A mérkőzés utáni készült interjúban Cristiano Ronaldo arról is beszélt, hogy el tudja fogadni, ha kritizálják, de az ő lelkiismerete tiszta, keményen dolgozik, hogy a lehető legmagasabb szinten tudjon futballozni. A portugál szerint mindezt bizonyítja az elmúlt 7-8 év is, de továbbra is nagyon motivált, hogy címeket nyerjen a Real Madriddal, amely szerinte a világ legjobb klubja.

[2490501] 2017-05-02 20:45:00 Real Madrid - Atlético Madridx;