Tenisz

Jön az újabb portugál bravúr?

  • Cesc18

Joao Domingues szerdán ismét papírformát készül borítani, ezúttal Kevin Anderson bajszát ráncigálná meg.

Brillíroznak a hazai teniszezők Estorilban, a legjobb 16 közé négy portugál játékos is bejutott, ami annak fényében különösen nagy dolog, hogy egyikük sincs a világranglistán a top 100-ban. Egyedül amiatt lehet hiányérzetük, hogy éppen a legnagyobb sztárjuk, Joao Sousa nem élte túl az első kört. Szerdán Gastao Eliasért és Joao Dominguesért szoríthatnak a portugálok.

Utóbbi komoly meglepetést okozott a főtáblán, a 7. kiemelt Kyle Edmundot búcsúztatta, méghozzá óriási mélységből feltámadva. A harmadik felvonásban ugyanis dupla brékhátrányban volt, brit riválisa pedig kétszer is egy pontra került a meccs megnyeréséhez. 

Rengeteg döntő szettes meccset játszottam Futures-szinten és ez segített. Hiszek a kemény munkában, amit csinálok - mondta a portugál. 

Élete győzelmét aratta Domingues, ez az első ATP-meccse, amit sikerrel vívott meg. Azért is nagy bravúr ez, mert vele még Challenger-tornákon sem sokszor találkozhattunk, abszolút a Futures-versenyekre helyezte eddig a fókuszt. Igaz, ott viszont nagyon csillog, csak idén 33 győzelmet könyvelhetett már el.

Fogadás a győztesre    
Joao Domingues Kevin Anderson
3.95 1.16

Az alsóbb szinten szerzett tornagyőzelmek nagy önbizalmat adhattak neki, de a legfontosabb a hazai közönség, ami kihozta belőle a legjobb teniszét. Kérdés, hogy mennyi maradt még benne, ugyanis, ha sikerülne megismételnie az Edmund elleni játékát, akkor Kevin Anderson bajszát is megráncigálhatná. A langaléta dél-afrikai még mindig nagyon messze van a legjobb formájától, a sérülések és műtétek után elég nehezen talál vissza a helyes ösvényre.

Az első körben ugyan egy Domingueshez hasonló játékerőt képviselő teniszezőt könnyedén, 6:2, 6:3 arányában győzött le, ám a portugálnak a hazai pálya meghozhatja azt a néhány plusz játékot, ami a 20.5-ös határ túlszárnyalásához szükséges. 

hatharom.com
20.5 játék felett
@ 1.80