Bajnokok Ligája

Higuaín volt a Juventus C. Ronaldója

  • MVB80

A Juventus Gonzalo Higuaín duplájával győzött a Monaco ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Vajon mire megy a sorozat meglepetéscsapata azzal a Juventusszal, amely gond nélkül pöckölte ki a Barcelonát, és tíz meccsen csak két gólt kapott?

Ez volt a szerdai elődöntő kérdése, és az első tíz percben a Juventus úgy letáborozott az ellenfél térfelén, mintha nem a Monaco lenne az ellenfél, hanem a Crotone.

A hazaiaknak azért nem kellett remegniük, a Juve nem gyártotta a ziccereket, bár Dani Alves beadásánál Higuaín egyedül ugrott fel, de az emelkedése alapján a zsákolóversenyen nem lenne esélyes az argentin, aki le is szidta a Barcától érkező brazilt, hogy miért nem laposan centerezett.

Aztán felvette az üzemi hőmérsékletet a Monaco, és rövid időn belül három helyzetig is eljutott: Mbappe előbb nagy ziccerben gyengén Buffon kezébe bólintott, majd ügyesen ért bele egy beadásba, de a rutinos olasz kapus ezt is le tudta reagálni, végül Falcao fejesét paskolta mellé a Juve-drukkerek Gigije.

Az olasz egyeduralkodó megúszta a hazai rohamokat, és gyorsan jelezte, hogy kell neki a döntő, egy gyönyörűen felépített támadásból megszerezte a vezetést, volt benne egy Dybala-sarkazás, majd Dani Alves szintén sarokkal szállította a gólpasszt, a befejezőember pedig Higuaín volt, aki 2013 után volt újra eredményes az egyenes kieséses szakaszban.

Az első félidő maradéka lepörgött nagy izgalmak nélkül, aztán a második elején Falcao egyből egyenlíthetett volna, de laposan lőtt, Buffon pedig leolvasta a szándékot.

A Juve a nagymestere annak, hogy hosszú altatás után hirtelen lecsap, és a közelgő vihart már jelezte Marchisio lehetősége, de Subasic ekkor még védett, ám az 59. percben Dybala és Dani Alves becsapdázta Bakayokót, a labdaszerzés után a brazil beadására megint Higuaín érkezett jókor.

A Monacót megfogta a második gól, a Juve pedig mindig is nagyon tudott védekezni, így aztán némileg unalomba fulladt a meccs. Chiellini azért tett róla, hogy legyen izgalom, Falcaót könyökölte le, de megúszta sárgával, majd a kolumbiait éppen annyira billentette ki az egyensúlyából, hogy ne érje el Joao Moutinho szabadrúgásból kapu elé csavart labdáját.

Buffon is tartogatott egy bravúrt a végére, Germain fejesét simogatta ki a léc alól, így maradt a 0-2, és nem kockáztatunk nagyot, ha azt mondjuk, a Real és a Juve egymás között dönt az idei BL-győztes kilétéről.

[2490502] 2017-05-03 20:45:00 Monaco - Juventusx;