E-sport

Dávid és Góliát két felvonásban - de hogyan ér véget?

  • Thanatos

Thanatos ezúttal igen bátor jóslatokba bocsátkozott, remek oddsokkal fogadhatók szakértőnk tippjei.

Alap információk a tornáról: A Mid-Season Invitational (MSI) a tavaszi és a nyári fordulók között megrendezett, hivatalos nemzetközi bajnokság, ahol 8 kisebb és 5 nagyobb régió legjobbjai mérik össze erejüket. A tét nem csak a hatalmas mennyiségű pénzalap lehető legnagyobb része, hanem a világbajnokságot is nagyban befolyásolja az elért eredmény. Az esemény három részből áll: Play-In Stage, Csoportkörök és Kieséses szakasz. A tornához tartozó összefoglaló cikkünk itt érhető el.

Thanatos a saját Facebook-oldalán is napról napra osztja meg a legérdekesebb híreket és gondolatait. Ha szereted a League of Legends játékot, mindenképpen kövesd szakértőnket!

A Play-In stage formátuma:

Az első szakaszban a két csoportba sorsolt, 8 kisebb régió küzdött meg egymással. Ezt követi a második szakasz (ahol tartunk épp), ahol a két csoportelső megküzd majd Észak-Amerika és az LMS régió képviselőivel, hogy kiderüljön melyik három csapat jut be a következő fázisba, azaz a csoportkörökbe. Az ütközetek BO5 szériában zajlanak, azaz 3 győzelemig tart minden összecsapás.

Team Solo Mid (Észak-Amerika) vs. GIGABYTE Marines (Dél-Kelet Ázsia)

Véleményem szerint ez a nehezebben bejósolható végeredménnyel rendelkező ütközet. A Play-In szakasz első körében szereplő 8 régió közül egyértelműen a GBM nyújtotta a legkiemelkedőbb teljesítmény, ráadásul nem csak a többieknél mutatkozott jobbnak, hanem tudása fel is érhet a legnagyobb csapatokéhoz. Izgalmas csatára számítok, akik pedig kedvelik a fogadásokat, akár kockáztathatnak is, hiszen a TSM elkövetheti azt a hibát, hogy nem veszi komolyan ellenfelét és gyorsan magáévá tesz egy vereséget… majd még kettőt. Feltétlen érdemes belenézni, reményeim szerint szoros összecsapásnak lehetünk szem- és fültanúi, amit végül az észak-amerikai csapatnak illene lehoznia. Vajon sikerül-e nekik?

A papírforma győzelmekre alig fizetnek valamit az irodák, hiszen a TSM szorzója 1.01, míg a Flash Wolves-é 1.003.

Thanatos-tipp: TSM 3 – 2 GBM

Flash Wolves (LMS) vs. SuperMassive eSports (Törökország)

Kétségtelen, hogy a SUP nagyon impozáns játékot mutatott a Play-In első részében, ám őszintén kétlem, hogy a FlashWolves ne tudná őket megállítani. Az LMS régió győztese hihetetlen tapasztalt, sokat szerepelt már nemzetközi bajnokságokon, és általánosságban eredményesnek is bizonyult. Erős régiót képviselnek és ezt szeretnék megmutatni a közönségnek is. Általánosságban a FW agresszív játékstílussal rendelkezik, régebben hibájuk volt, hogy nem tudták befejezni a meccseket: addig húzták az időt meg szenvedtek az ellenféllel, míg az le nem győzte őket, hiába rendelkezett jelentős hátránnyal. Véleményem szerint ezt nagyobb részt kinőtték, illetve a SUP jelenleg nem tart azon a szinten, hogy a lehetséges büntetésre alkalmas réseket megtalálja és kihasználja a FW játékában. Papírforma ütközetnek tartom, amely izgalmas lesz ugyan, és kétségtelenül lenyűgöző hősmechanikákat vagy stratégiai húzásokat láthatunk majd, ám a papírformának kell teljesülnie.

Thanatos-tipp: FW 3 – 1 SUP

Hendikepes oddsok a mérkőzésekre
TSM-GBM FW-SUP
TSM -1.5: 1.083 GBM +1.5: 7.00 FW -1.5: 1.02 SUP +1.5: 11.00
TSM -2.5: 1.44

GMB +2.5: 2.62

FW -2.5: 1.25 SUP +2.5: 3.75

A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.