Férfi kézilabda BL

Sorsoltak a BL-ben, a Veszprém az underdog

  • ivan

A francia PSG-t kapta ellenfeléül a Telekom Veszprém csapata a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében.

A magyar együttes sorozatban negyedszer szerepelhet a legjobb négy gárda sorozatzáró tornáján.

"Sorozatban negyedszer játszhatunk a négyes döntőben, ezért tudjuk, hogy ott minden csapat nagyon jó, és minden lehetséges" - értékelt az MTI-nek Javier Sabaté szakvezető. - "Jelenleg a PSG a leggazdagabb kézilabdaklub a világon, ott vannak a legjobb játékosok. Szerintem ők az esélyesek, de hatvan perc alatt minden lehetséges, a csoportkörben hazai pályán majdnem legyőztük őket."
    A csapatkapitány Nagy László is a Final Four egyik legnagyobb esélyesének nevezte a francia sztárklubot:
    "Mindenképpen nagyon jó játék kell ahhoz, hogy pariban legyünk velük. A csoportkörben sajnos nem sikerült legyőznünk őket, de reméljük, az elődöntőben sikerülni fog."

A Veszprém a csoportkörben mindkétszer kikapott a PSG-től, november 20-án, hazai pályán 29-28-ra, egy héttel később, Párizsban pedig 28-24-re. A francia csapat a négyes döntőbe a MOL-Pick Szegeden keresztül jutott be úgy, hogy Szegeden 30-27-re győzött, majd a szombati visszavágó, otthon 30-30-as döntetlennel zárult. A PSG egymás után másodszor tagja a legjobb négy mezőnyének. Tavaly harmadik lett, míg a Veszprém ezüstérmes, miután az elődöntőben hosszabbításban 31-28-ra legyőzte a német THW Kielt, a fináléban pedig hétméteresekkel kikapott a lengyel Kielcétől.

A másik párban a legjobb négy között először szereplő macedón Vardar Szkopje a Barcelonával csap össze, amely az eddigi nyolcból hat alkalommal ott volt a Final Fourban.

Először nincs német résztvevő azóta, hogy négyes döntőt rendeznek a BL-ben, s ahogy eddig nem volt címvédés, úgy ezúttal sem lesz, mivel a Kielce a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Az elődöntős mérkőzésekre június 3-án kerül sor 15.15-től, illetve 18 órától, de a pontos menetrend csak a televíziós partnerekkel történő egyeztetés után dől el. A bronzmérkőzést és a döntőt június 4-én rendezik, ugyanezekkel a kezdési időpontokkal.

A Final Four párosítása
Telekom Veszprém–Paris Saint-Germain
Vardar Szkopje–Barcelona

Az egyik külföldi iroda már ki is hozta az oddsait a végső győztesre, ezek alapján pedig a magyar bajnoknak van a legkisebb esélyese a BL-trófea elhódítására. A legnagyobb favoritnak továbbra is a PSG számít, utána a Barcelona majd a SEHA Liga-győztes Vardar Szkopje következik.

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját 2016/2017?
PSG 2.62
Barcelona 2.87
Vardar Szkopje 4.50
Veszprém 6.00