Tenisz

Ez gyötrelmes meccsnek ígérkezik...

  • Cesc18

Vérre menő csatát hozhat a portugál Pedro Sousa és a francia Paul-Henri Mathieu meccse az estorili torna első körében.

A héten Estorilban, Münchenben és Isztambulban folytatódik a salakszezon. Előbbi helyszínen a hazaiak öt játékossal képviseltetik magukat a főtáblán, közülük ketten már be is verekedték magukat a legjobb 16 közé. A torna hivatalos oldala pedig "álomhétfő" címmel számolt be az eredményekről. Álom kedd is lehet ebből, hiszen a másik három portugál játékos közül Joao Sousa és Pedro Sousa is esélyes a továbbjutásra. Utóbbi utolsóként lép majd pályára a centeren, szüksége is lesz a támogatásra, hiszen pályafutása egyik legfontosabb fellépésére készül. 

Pedro Sousa 28 éves, de eddig nem sokat hallatott a nevéről, ugyan Estorilban tavaly is megkapta a lehetőséget, de akkor közel sem ilyen jó esélyekkel indult. Vasárnap ugyanis Francavillában megnyerte élete első Challenger-tornáját, amivel a világranglistán előrejött a 172. helyre. 

Ez extra motivációd ad a hazai tornára. Fáradt vagyok, de nagy önbizalommal várom az Estoril Opent, ami sokkal fontosabb, mint a fizikai állapot - mondta a portugál.

Arról is beszélt Sousa, hogy végre sikerült áttörnie a gátat. Nem is rossz játékosokat győzött le, hiszen az elődöntőben és döntőben két hazai kiemelt teniszező volt az ellenfele, akik egyaránt a Roland Garros indulásért küzdenek.  

Fogadás a győztesre    
Paul-Henri Mathieu Pedro Sousa
1.60 2.05

Sousa első körös ellenfele Estorilban az a Paul-Henri Mathieu lesz, aki ugyan megjárta a top 15-öt, de az elmúlt években nagyon nem találta a legjobbját. Idén sincs jó szezonja, az elmúlt három salakos tornáján kikapott Fucsovicstól, Quinzitől és Strufftól. Ők alapvetően azért erősebb játékerőt képviselnek, mint Sousa, ám a portugál tele önbizalommal és hazai pályán képes lehet hasonló teniszre. Jobb oddson még meg is kockáztatnánk a győzelmét, így viszont inkább az overben látjuk a fantáziát. Ha nagyon nem idegeskedi el, akkor arra kevés esélyt látunk, hogy a francia átgázoljon rajta. Erősen benne van a pakliban, hogy egy szenvedős, szoros, igazi salakos meccset látunk. 

hatharom.com
22.5 játék felett
@ 1.85