NB I

A Mezőkövesd lehet a "nevető" negyedik

  • varin

Jelen állás szerint egyáltalán nem lenne csoda, ha a Gyirmót mellett nem az MTK vagy valamelyik keleti fellegvár búcsúzna.

Noha néhány hete alaposan kivesézték szerkesztőink a kiesés ellen vívott harc esélyeit, mindössze egyikük, mr.blonde vetette fel annak lehetőségét, hogy nem az MTK, a Diósgyőr vagy a Loki búcsúzik, hanem az edzőváltáson átesett Mezőkövesd. És bizony az újonc mindent meg is tesz, hogy a Gyirmóttal együtt postafordultával látogasson vissza az NB II-be és bár még vezetik Tujvelék a kvartettet, ha így folytatják a gyengélkedést a sárga-kékek, akkor sikerülni fog számukra az ősszel bravúrnak látszó tett: kiesnek az NB II-be. Lássuk a sorsolást.

A kiesőjelöltek további sorsolása
Mezőkövesd (35-9) MTK (35-8) Diósgyőr (34-10) Debrecen (34-9)
Honvéd Ferencváros @Gyirmót Újpest
@Diósgyőr @Honvéd Mezőkövesd @Ferencváros
Paks Diósgyőr @MTK Honvéd
@Vasas @Paks Debrecen @Diósgyőr
@: Idegenben, a csapatok mellett zárójelben a pontszám, valamint a győzelmek száma látható

Ne felejtsük el, egyenlő pontszám esetén a több győzelem rangsorol, ebben pedig jelenleg a DVTK vezet. Bódog Tamáséknak minden okuk megvan a bizakodásra, hiszen négy nyerhető mérkőzés áll előttük, ráadásul a formájuk is kitűnő. A sorsuk tehát saját kezükben van, ám a 30. fordulóban óriási pofon lenne számukra, ha nem győznék le a Gyirmótot. A 31. fordulóban esedékes borsodi, kiesési derbire egyébként Debrecenben kerül majd sor.

Habár a    -nál igen zsíros, 40-szeres oddsot kapunk arra, hogy a négyes minden tagja nyerni fog hétvégén, ez a kimenetel egyáltalán nem kizárt, így a 30. forduló inkább abból a szempontból lesz kulcskérdés, hogy melyikük nem fog nyerni, mintsem, hogy melyik csapat húzza be a három pontot.

Fotó: boon.hu

Nagyon nehéz jelenleg jóslatokba bocsátkozni, hiszen azt láthatjuk, hogy a legtöbb csapatnak egy olyan mérkőzése van hátra, ahol olyan csapattal játszanak, amely számára már nincs igazán tétje. Előny lehet a Kövesd és a Loki számára, hogy nekik hazai pályán lesz esedékes ez a találkozó, ám a jobb formában éppen a másik két rivális van.

Tippelésre ezúttal nem adjuk fejünket, inkább csak arra biztatunk mindenkit, hogy árgus szemekkel figyelje az elkövetkező fordulókat, hiszen alig lesz már olyan mérkőzés az OTP Bank Ligában, amelynek nincs óriási tétje és nem várható hatalmas feszültség.

A 30. forduló szorzói
   
  1 x 2
Mezőkövesd-Honvéd 3.40 3.20 2.10
Videoton-Haladás 1.35 4.60 8.00
Vasas-Paks 1.80 3.40 4.30
Gyirmót-Diósgyőr 4.80 3.50 1.70
Debrecen-Újpest 2.05 3.30 3.40
MTK-FTC 3.40 3.20 2.10
2017-05-06;212
209575