Premier League

Sikerül-e javítania a Liverpoolnak?

Ha a Vörösök helyzetkihasználása nem javul, akkor újabb kínos eredményt érhetnek el a Premier League-ben.

Coutinhóék akár meg is izzadhatnak Watfordban. - Fotó: facebook.com/LiverpoolFC

Hatalmas meglepetésre a Liverpool az elmúlt hétvégén hazai pályán kapott ki a Crystal Palace együttesétől, így pedig hiába áll harmadik helyen Jürgen Klopp alakulata, vesztett pontok tekintetében a Vörösök sorsa már nem a saját kezükben van, már, ami a Bajnokok Ligája indulást illeti. Ám mivel még van hátra néhány forduló, így, ha el akarja érni a csapat a célját, akkor az olyan meccseket, mint a Watford elleni hétfői ütközet, kíméletlenül be kell húznia.

1x2    
Watford Döntetlen Liverpool
5.50 3.90 1.55

Azonban nem lesz ez olyan egyszerű, főleg, ha az LFC helyzetkihasználása nem javul, hiszen az utóbbi hetekben hiába dolgozott ki temérdek lehetőséget a Klopp-csapat, gólt mindössze kettőt rúgott az elmúlt 180 perc alatt. Ráadásul a Watfordnak jól megy a Vicarage Roadon az elmúlt hetekben, Walter Mazzari gárdája ugyanis a legutóbbi három bajnokiját lehozta otthon, méghozzá úgy, hogy gólt sem kaptak (!) a sárga-feketék ezen intervallum alatt.

Ugyanakkor a hazaiak könnyen lehet, hogy félvállról veszik a mérkőzést, hiszen az elmúlt heti meccs előtt az olasz mester igen érdekesen fogalmazott, s meg is lett az eredménye: a 10 emberrel játszó, lényegesen motiváltabb Hull City simán lenyomta a Watfordot. S a helyzet nagyjából most is hasonló, a Lódarazsak különösebb tét nélkül lépnek pályára, míg a vendégeknek nagyon fontos lenne, hogy begyűjtsék mind a három pontot.

A hazaiknál öten biztosan kihagyják a találkozót, ráadásul Mazzari vélhetően ezúttal is játéklehetőséget ad olyanoknak, akik a szezon során kevesebbet játszottak, hiszen már voltaképp mindegy a watfordiaknak. A vendégeknél Ragnar Klavan és Adam Lallana is felépült, utóbbi vélhetően kezdőként kap szerepet, azonban Klopp öt játékosára sem számíthat hétfőn.

Az előző szezonban a Lódarazsak 3-0-ra győzték le hazai pályán a Liverpoolt, azóta viszont a Vörösök kétszer is lenyomták Mazzariékat, ősszel például 6-1-re (!) nyert az LFC. A bukik szerint most is a lényegesen motiváltabb vendégek az esélyesebbek, ám, ha a helyzetkihasználással továbbra is problémájuk lesz Coutinhóéknak, akkor könnyen lehet, hogy ismét egy kínos pofonba szaladnak bele a vendégek.

2017-04-29;47
2017-04-30;47
2017-05-01;47
209498