NB I

Rossi álmát már komolyan veszik a bukmékerek

  • ivan

A fogadóirodák szerint régóta nem kérdés, hogy a Honvéd és a Videoton között dől el az OTP Bank Liga aranyérme, de a kispestiek szorzója hétről hétre csökken.

Az OTP Bank Liga hétvégi fordulójában az élen álló csapatok közül a Vasas nem tudott egyedül pontot szerezni, ezzel pedig az angyalföldiek vélhetően ki is szálltak az aranyért zajló versenyből, négy körrel a vége előtt hat pont hátrányt ledolgozni Remiliék szemszögéből szinte lehetetlen. A Vasas így sokkal inkább a Fradira és a bronzérem begyűjtésére figyelhet, a bajnoki címért pedig az egyaránt 53 pontos Budapest Honvéd és a Videoton küzd majd meg.

Marco Rossi csapata még mindig versenyben

A kispestiek szombaton Lanzafame ráadásban szerzett góljával szerezték meg a győzelmet a sereghajtó Gyirmót ellenében, így továbbra is fej fej mellett állnak a Videotonnal. A hátralévő négy körben óriási csata várható a bajnoki címért, és bár sokan úgy gondolták, hogy a piros-feketék nem bírják majd a hajrát, a szombati győzelem rácáfolt a kétkedőkre, az ilyen sikerek után pedig nem ritka, hogy szárnyra kap egy csapat.

A múlt héten is beszámoltunk arról, hogyan vélekednek a bajnoki cím esélyeiről a magyar fogadóirodánál, az egy héttel ezelőtti helyzethez képest a Honvéd immáron a bukmékereknél is bajnokesélyes, hiszen szinte pontosan ugyanolyan szorzót kínálnak a kispesti aranyra, mint a székesfehérvárira.

Ki nyeri az NB I-et?
   
Videoton 1.80
Honvéd 1.90
Vasas 20.00
FTC 100.00

Első ránézésre a Videoton rendelkezik a könnyebb sorsolással, a piros-kékek hétvégén a Haladást fogadják, majd Újpestre látogatnak, azt követően vendégül látják a Ferencvárost és az utolsó fordulóban pedig jön ugye a Honvéd - Videoton.

A Honvéd hétvégén a széthullóban lévő Mezőkövesdhez látogat, majd fogadja a kiesés elöl menekülő MTK-t, ezt követően pedig ellátogat a szintén az életéért küzdő Debrecenhez.

Szerinted ki nyeri meg az NB I 2016/2017-es szezonját?x;

Ha Vidi nem fut bele egy váratlan pofonba és hozza magát, könnyen összejöhet neki a következő meccseken a 7-9 pont, míg a Honvéd részéről ez a termés inkább a bravúr kategóriába tartozna. Viszont Marco Rossiék bízhatnak az utolsó mérkőzésben, amelyet saját közönségük előtt vívhatnak majd, ha pedig azt a találkozót behúzzák, akár pontazonosság esetén is meglehet az aranyérem, így pedig adott esetben elegendő lehet a 4-6 szerzett pont is a következő három fordulóban.

Bár az MLSZ azon törekvéseit, hogy megreformálja a bajnokságot és ezzel emelje a színvonalat, rengeteg - sokszor jogos - kritika éri, az biztos, hogy a 12 csapatos bajnokság bevezetése óta a legizgalmasabb és legszorosabb pontvadászatot látjuk. Hogy végül ki örülhet a végén, az hamarosan kiderül.

2017-05-06;212
209575