Angol foci

Óriási, amit a Tottenham művel idén, de ez is kevés a Chelsea ellen

  • MVB80

Négy forduló van már csak hátra a Premier League-ből, és négy pont a Chelsea előnye. Érdemes még reménykednie a Tottenhamnek?

Egy nagy vágya már teljesült a Tottenham-szurkolóknak, csapatuk 22 év után először végez az Arsenal előtt a Premier League-ben, ráadásul ez pont a nagy rivális elleni 2-0-s győzelem elleni vált biztossá.

A sokat jelentő presztízsgyőzelem ellenére Mauricio Pochettino, a Tottenham edzője némileg csalódott volt, mert a bajnokságot vezető Chelsea a hazai pályán zsinórban hét meccset megnyerő Everton vendége volt, ennek ellenére 3-0-ra nyerni tudott, és így megmaradt a négypontos előnye.

Érthető Pochettino csalódottsága, ha hozzátesszük, hogy csapata zsinórban kilenc bajnokit nyert meg, hazai pályán pedig övé a legtöbb pont (50), a legtöbb győzelem (16), a legtöbb rúgott (45) és a legkevesebb kapott gól is (8).

A számok is azt mutatják, hogy szinte tökéletes idényt fut a Tottenham, és mégis úgy néz ki, hogy kénytelen beérni az ezüsttel, mivel a Chelsea még nála is kevesebbet hibázott.

A Chelsea az FA Kupában is megsebezte a Tottenhamet

A Spurs sorsolása nem mondható könnyűnek a hátralévő fordulókban, játszik még a West Hammel, a MU-val, a Leicesterrel és a Hull-lal, és a négyből csak a manchesteriek elleni meccset vívhatja meg hazai környezetben.

Ezzel szemben a Chelsea háromszor is otthon játszik, fogadja a Borót, a Watfordot és a már kiesett Sunderlandet, és utazik Birminghambe a West Bromwichhoz, az ellenfeleket látva pedig nehéz elképzelni, hogy elszórjon legalább négy pontot, miközben a Tottenham besöpri mind a tizenkettőt. 

"Nem figyeljük a Tottenhamet, persze örülnénk, ha pontokat vesztene, de csak magunkra koncentrálunk. A Spursnél talán abban bíztak, hogy a Southampton elleni hazai meccsen és az Everton elleni idegenbelin pontokat vesztünk, ezért is volt fontos, hogy mindkettőt megnyerjük. Most már arra kell figyelnünk, hogy a három hazai találkozót sikerrel vegyük, és akkor célba értünk" - nyilatkozta Thibaut Courtois, a Chelsea kapusa.

Ki nyeri az angol bajnokságot?
   
Chelsea 1.05
Tottenham 9.50