Tenisz

Inkább Babos ellen fogadnánk, mint rá

Hétfőn Rabatban az egykori Roland Garros-bajnok Francesca Schiavone ellen lép pályára Babos Timi.

Első számú magyar teniszezőnk, a világranglista 34. helyén álló Babos Tímea a múlt héten Isztambulban kezdte meg a salakszezont. Az első kört Conny Perrin ellen még könnyedén vette, után a legjobb 16 között viszont a címvédő Cagla Buyukakcay túl kemény falatnak bizonyult.

Sajnos az elmúlt hetekben nem tudtam teljes erővel edzeni a lábsérülésem miatt, ezért is jó, hogy van néhány meccsem salakon a nagyobb versenyek előtt.

Timi Törökországból Marokkóba tette át a székhelyét, ahol tavaly az elődöntőig menetelt, 2015-ben pedig, amikor még nem Rabatban, hanem Marrakech-ben játszottak, akkor döntőzött. Szép emlékek fűzik tehát ide, és ha a Francesca Schiavone elleni nehéz rajtot sikerrel veszi, akkor akár messzire is menetelhet. 

Fogadás a győztesre    
Francesca Schiavone Babos Tímea
2.05 1.60

Erre azonban nem mernénk hatalmas összeget tenni, hiszen az egykori Roland Garros-bajnok olasz még így 37 évhez közel sem számít egyszerű ellenfélnek salakon. Erre a legjobb bizonyíték, hogy április közepén tornát tudott nyerni Bogotában, ráadásul szettveszteség nélkül masírozott át a mezőnyön. Már bejelentette, hogy a szezon végén szögre akasztja a szerelését, így pedig minden tornán még inkább odateszi magát, próbálja kiélvezni az aktív karrierje minden pillanatát.

Korábban egyébként még soha nem találkoztak, ami inkább Babosnak lesz hátrány, hiszen Schiavone egy elég sokszínű teniszező, aki rengeteg fegyvert előhúz egy meccsen. Ami viszont abszolút a soproni kiválóságunk malmára hajtja a vizet, az az adogatása, ami kategóriákkal jobb, mint az olaszé. Érdekes meccs lesz, nehéz megjósolni a győztest, oddsok alapján inkább Schiavone, de azért nem annyira jó ez a 2.05, hogy azonnal a lottózóba siessünk megrakni...