Tenisz

Ugyanazokkal nyernénk, akikkel szombaton

  • Cesc18

Rafa Nadalnak, Lucas Pouille-nak és Elina Svitolinának a vasárnapi döntőkben is bizalmat szavazunk.

Szombaton egy három meccsből álló kombival indultunk harcba, ugyan csak 1.73-szoros pénzért szurkolhattunk, ez azonban különösebb izgalom nélkül vándorolt a zsebünkbe, ugyanis Rafa Nadal, Lucas Pouille és Elina Svitolina egyaránt szettveszteség nélkül húzta be a maga elődöntőjét. 

Úgy véljük, hogy velük érdemes tartani a vasárnapi finálékban is. Kezdjük a sort Nadallal, aki 10. barcelonai címét készül elhódítani. Ellenfele az a Dominic Thiem lesz, aki az elődöntőben hatalmas csatában búcsúztatta a világelső Andy Murrayt. Ugyan a brit nincs élete formájában, de akkor is mindig hatalmas fegyvertény az aktuális ranglistavezetőt legyőzni. Különösebb elvárások nélkül állhat ki Rafa ellen a fináléban, ami segíthet neki, viszont a mallorcai klasszis annyira sokszor volt már ebben a helyzetben, hogy aligha lesz ennek nagy jelentősége.

Thiem salakon komoly teniszre képes, de Nadal nagyon elemében van, nagyon élvezi a játékot, így pedig nem kérdés, hogy a spanyol a meccs toronymagas favoritja. 

A budapesti döntőben Pouille és Aljaz Bedene feszül egymásnak a trófeáért. A francia ittléte abszolút papírforma, a brittel viszont nem igazán számoltunk a torna előtt. De úgy néz ki, hogy elég nagy önbizalmat szerzett a két salakos Challenger-tornán, amit sikerült megnyernie. Immáron 16 mérkőzés óta veretlen, ami nem kis teljesítmény. Ugyanakkor az eddig legyőzöttek egyike sem olyan kaliberű teniszező, mint Pouille. A francia nehéz ágon jutott el idáig, és nem gondoljuk, hogy Bedene komolyabb játékerőre lesz képes, mint például Paolo Lorenzi az elődöntőben. Idén egyszer már összemérték az erejüket, akkor Pouille két szoros szettben győzött. Most mindketten jobb formában vannak, de ha döntő szettre is kerül sor, ott már kijöhet, hogy a gall több nagy csatát megvívott és ellentétben a brittel, neki már van ATP-tornagyőzelme. 

Az isztambuli női tornával kapcsolatban szombaton azt írtuk, hogy ebben a mezőnyben Svitolinának illene győznie. Ehhez továbbra is tartjuk magunkat, ugyan Elise Mertens egy tehetséges teniszező, de az ukrán túl nagy falat lesz számára. 

hatharom.com
Dominic Thiem-Rafael Nadal Nadal
Lucas Pouille-Aljaz Bedene Pouille
Elina Svitolina-Elise Mertens Svitolina
@ 2.46