Férfi kézilabda BL

Szenzációs második félidővel Final Four-résztvevő a Veszprém

A Telekom Veszprém bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe azt követően, hogy vasárnap 30-25-re győzött a Montpellier vendégeként és kettős győzelemmel megnyerte a negyeddöntős párharcot.

Palmarssson 7 góljával a veszprémiek legeredményesebbje volt / fotó: telesport.hu

Az első mérkőzést hazai pályán három góllal megnyerő Veszprém keretéből a visszavágón Gulyás Péter, Ancsin Gábor és Marko Kopljar hiányzott, vagyis ismét Nagy László volt az egyedüli jobbátlövő. A franciáknál a kétszeres olimpiai, négyszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok balszélső, Michaël Guigou, valamint a szlovén jobbátlövő, Vid Kavticnik nem játszhatott.

A kezdés után szokatlanul kitolta védőfalát a Montpellier, játékosai igyekeztek minél távolabb tartani kapujuktól az ellenfelet. Kemény, kellemetlen stílusuk eredményre vezetett (6-3), ráadásul támadásban is hatékonyan kézilabdáztak, így magabiztosan őrizték az előnyüket (13-9). A veszprémiek nagy akarással játszottak, de nem tudtak közelebb kerülni a gyorsabb, pontosabb franciákhoz.

Cristian Ugalde beállítása remek edzői döntésnek bizonyult, mert a spanyol balszélső a második felvonás elején lendületet adott a vendégcsapatnak, amely 16-11-es francia vezetésről hat perc alatt egyenlített (17-17), majd a meccs során először a vezetést is átvette (18-19).

A Mikler Roland helyére beállt Mirko Alilovicnak volt néhány bravúros védése, ezzel jelentőse hozzájárult, hogy csapata növelni tudta előnyét (23-27). A hajrában a veszprémiek szlovén beállóját, Blaz Blagotinseket azonnali piros lappal kiállították, társai azonban nem érezték meg a hiányát, tovább növelték előnyüket és végül kettős győzelemmel jutottak a négy közé, ahol sorozatban negyedik alkalommal szerepelhetnek.

A Veszprém sorozatban negyedszer szerepelhet a négyes döntőben, amit június első hétvégéjén rendeznek Kölnben. Az elődöntő párosításait kedden sorsolják.

Montpellier – Telekom Veszprém 25-30 (15-11)
Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó
Montpellier, 3000 néző. Vezette: Geipel, Helbig (németek).
Montpellier: Gerard – Causse 2, Porte 4, Simonet, Fabregas 4, Bonnefound 2, Bingo 2. Csere: Portner (kapus), Dolenec 9 (5), Grebille, Truchanovicius 2, M. Zvizej, Toumi, Villeminot. Vezetőedző: Patrice Canayer.
Veszprém: Mikler – Gajic 5 (1), Sulic 2, Nagy L. 4, Blagotinsek, Terzic, Iváncsik G. 1. Csere: Alilovic (kapus), Palmarsson 7 (2), Ilic, Nilsson 4, Lékai 2, Schuch, Ugalde 3, Marguc 2. Vezetőedző: Javier Sabaté.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 6/5, ill. 4/3.