Férfi kézilabda BL

Pokoli 60 perc választja el a Veszprémet a céljától

Háromgólos előnyben várhatja a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóját a Veszprém, amelyre rendkívül nehéz 60 perc vár a Montpellier otthonában.

A magyar bajnok Veszprém múlt hét szombaton 26-23-ra legyőzte a Montpellier csapatát, így előnnyel, de közel sem megnyugtató fórral várhatja a második felvonást. A tavalyi finalista számára adott a feladat, meg kell őriznie az első meccsen összehozott előnyét, ami az első meccs képe alapján közel sem lesz rutinfeladat. A bukmékerek szorzói alapján a Veszprém számít a második mérkőzés esélyesének is, Nagy Lászlóék sikere 1.85-ös oddson pakolható a magyar fogadóirodában.

1x2    
Montpellier Döntetlen Veszprém
2.00 7.75 2.00

"A Montpellier múlt hétvégén megmutatta, hogy milyen erős csapat. Nagyon jó formában vannak. Franciaországban lépünk most pályára, ahol biztos, hogy nehéz pillanatok várnak ránk. De ezekben a helyzetekben is meg kell őriznünk a nyugalmunkat és tiszta fejjel kell gondolkodnunk. Akárcsak az első meccsen, most is kulcsfontosságú lesz a támadójátékunk és az abból történő visszarendeződés, hiszen ellenfelünknek rendkívül veszélyesek a leindításaik, nagyon gyorsak és sokat futnak. A mi csapatunk remek, jó formában vagyunk, kellően frissnek érzem a fiúkat. A győzelemért kell játszanunk" - adta ki az utasítást Xavi Sabaté, a veszprémiek spanyol vezetőedzője a veszpremhandball.hu-nak.

ehfcl.com

Sabaté szavaira érdemes odafigyelni, hiszen a Montpellier soraiban valóban számos fiatal játékos játszik, a franciák világbajnok csapatából Porte, Fabregas, Guigou és Gerard is tagja az ellenfél keretének, de rajtuk kívül is számos klasszissal rendelkezik a francia élcsapat.

A Veszprém zsinórban negyedik alkalommal juthat be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.

A veszprémiek spanyol szélsője, Cristian Ugalde is kiemelte az ellenfél erősségeit, ugyanakkor úgy látja, a kinti meccsen is képesek lesznek a győzelemre.

"Még egy lépés van hátra ahhoz, hogy elérjük egy nagy célunkat, és ismét bejussunk a Bajnokok Ligája Final4-ba. Kemény meccs vár ránk Montpellierben, hiszen nagyon jó és gyors csapat az övék, ezt múlt szombaton testközelből is megtapasztalhattuk. Hazai pályán várhatóan még jobbak lesznek ezen a mindent eldöntő összecsapáson. Szerencsére háromgólos előnnyel utazhatunk Franciaországba, ahol úgy érzem nemcsak a továbbjutás kiharcolására, de a győzelemre is van esélyünk. Ehhez azonban le kell csökkentenünk az eladott labdáink számát, mert ha nem tesszük és könnyű labdákkal „ajándékozzuk” meg őket, akkor azt villámgyors leindítás-gólokkal meg fogják büntetni, így könnyen bajba is kerülhetünk"  - fogalmazott Ugalde.

Bár a montpellieri csarnokban nem könnyű az ellenfelek dolga, a Veszprémnek jó emlékei lehetnek a közel 10 ezer néző befogadására alkalmas arénáról, hiszen 2015 februárjában 34-20-ra tudott nyerni a BL csoportkörében. Ezúttal egy szűk vereség is beleférhet a magyar bajnoknak.

A vasárnap este 18 óra 30 perckor kezdődő mérkőzést a Sport1 Tv élőben közvetíti!