Topligák

Nem tud hibázni a Chelsea-Spurs duó, Szalaiék dobogón

Egyik manchesteri csapat sem tudott nyerni vasárnap, a Chelsea viszont újabb komoly ütközetet húzott be. Olaszországban a Lazio nyerte a római derbit.

Premier League

Az angol Premier League vasárnapi etapjában öt sztárcsapat is pályára lépett. A sort a Manchester United kezdte a kiesőhelyen álló Swansea ellen. José Mourinho csapatában rengeteg volt a hiányzó, ez pedig meg is látszott a Vörös Ördögök játékán, a walesiek pedig szívós játékuknak köszönhetően rászolgáltak az egyik pontra, bár az egyenlítő gólban David de Gea is benne volt egy picit.

A portugál mesternek főhet a feje, hiszen a döntetlen mellett újabb két védője dőlt ki a sorból, Luke Shaw és Eric Bailly is csatlakozott a maródiak listájára.

A United szerencséjére a városi rivális Manchester City sem tudta megnyerni a maga meccsét, Pep Guardiola fiai a szintén kiesőhelyen álló Middlesbrough vendégeként értek el 2-2-es döntetlent. A Boro két ízben is megszerezte a vezetést, ám az Égszínkékek kétszer is egalizáltak, Gabriel Jesus a 85. percben állította be a végeredményt.

Pedro szépségdíjas góllal segítette a Chelsea-t

Bár sokan féltették a Chelsea-t Liverpoolban, a listavezető nagyon magabiztos győzelmet aratott az Everton felett. Antonio Conte együttese a mérkőzés utolsó harmadában fordította maga javára a találkozót, a londoniaktól ezúttal Pedro, Cahill és Willian volt eredményes. A vasárnapi volt a Chelsea 26. bajnoki győzelme, négy fordulóval a vége előtt továbbra is négy pont előnnyel vezeti a tabellát.

A Tottenham nyerőemberei: Kane és Ali

A forduló slágermérkőzése a Tottenham-Arsenal találkozó volt, ahol a hazaiak abban a tudatban léphettek pályára, hogy ha legyőzik az Ágyúsokat, akkor több, mint 20 év után előrébb végeznek náluk a tabellán. Az első játékrész még nem hozott egyetlen gólt sem, a fordulás után nem sokkal azonban a Spurs két perc alatt két gólt is szerzett, ezzel pedig el is döntötte az észak-londoni derbit és továbbra is tapad az éllovas Chelsea-re.

2017-04-30;47

Serie A

Olaszországban a nap slágermérkőzése a római derbi volt, ahol remek színvonalú meccset láthatott a publikum. A vezetést a "vendég" Sasok szerezték meg Keita révén, amire De Rossi büntetőjével még válaszolt a Roma, ám a fordulás után Basta és Keita újabb találatára már nem érkezett felelet, így a Lazio 3-1-re megnyerte a rangadót.

A Bologna Nagy Ádám nélkül ütötte ki az Udinesét, a három pontnak köszönhetően pedig bebiztosította a bennmaradását. A magyar középpályás továbbra is combsérüléssel bajlódik, ezért Donadoni mester nem is nevezte a meccskeretbe. A Palermo óriási meglepetésre 2-0-ra verte odahaza a Fiorentinát, a magyar játékosok közül csak Sallai Roland kapott lehetőséget, de ő is csak a 82. percben szállt be csereként.

A nagy hajrába kezdő Crotone a Milan ellen is pontot szerzett, a Torino hazai pályán nem bírt a Sampdoriával, a Sassoulo pedig 3-1-re verte az Empolit idegenben.

2017-04-30;55

Bundesliga

A Bundesligában két mérkőzés maradt vasárnapra. A kiesési rangadón az Augsburg nem várt különbséggel, 4-0-ra ütötte ki a Hamburgot, amely így újra visszacsúszott az osztályozós helyre.

A másik találkozón a Hoffenheim a Frankfurtot fogadta és már-már úgy tűnt, a hazaiak nem tudják kihasználni a Dortmund szombati botlását. A slusszpoén azonban a 90. percben jött, ekkor Hubner egy szöglet után volt eredményes, így a Hoffenheim megszerezte a három pontot és fellépett a 3. helyre.  Hogy végül meglesz e a bronz, az még nyitott kérdés maradt, az viszont már eldőlt, hogy a Hoffenheim a 4. helynél még hátrébb nem végez, így fennállása során első ízben indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Szalai Ádám a 79. percben szállt be a mérkőzésbe.

2017-04-30;54

La Liga

Spanyolországban a déli mérkőzésen az Osasuna és a Deportivo vívott egy fordulatos és gólgazdag mérkőzést. A 2-2-es végeredmény egyik csapatnak sem igazán jó, bár az Osasuna már korábban búcsúzott az élvonaltól, a Depornak még nagyot kell küzdenie a bennmaradásért. A 4 gól egyébként szállította várakozásainkat, hiszen ezen a meccsen overre fogadtunk.

Bár az Alaves a Betis ellen meglehetősen felforgatott kezdőcsapattal állt fel, mégis háromgólos győzelmet tudott aratni idegenben. A szünetben még a Betis állt nyerésre, a fordulás után azonban valami eltört a sevillaiakban,

a félidő/hazai, vége/vendég opcióra volt, ahol 56-szoros pénzt fizettek a bukmékerek.
2017-04-30;87