Olasz foci

Mire megy egymással a két római sereg Totti utolsó derbijén?

  • MVB80

Húsvétkor Inter-Milant szolgálták fel desszertnek az ebéd utánra, most pedig a vasárnap a gőzölgő húsleves mellé megkapjuk a Derby della Capitalét, vagyis a Roma-Lazio rangadót.

Más-más érzésekkel készülhet a két csapat az egymás elleni rangadóra, a második helyen álló Roma szinte biztosan trófea nélkül zárja ezt az idényt is, hiszen a bajnokságban nyolc pont a hátránya a Juventus mögött, az EL-ből és a kupából pedig kiesett, éppen a Lazio verte ki 4-3-as összesítéssel.

Róma kék-fehér felében viszont nagyot alkotott Simone Inzaghi, mert bár a Laziónak nem rossz a kerete, de előzetesen nem sokan várták, hogy a csapat ilyen sokáig harcban legyen a harmadik helyért, ami egyben BL-indulást is jelentene.

1x2    
Roma Döntetlen Lazio
1.80 3.60 4.05

Ez ugyan már elúszni látszik, de így is erőn felül teljesít a Lazio, amely gond nélkül maga mögött tartotta eddig a két milánói csapatot, vagy a Fiorentinát, pedig a Transfermarkt szerint mindhárom csapat értékesebb kerettel bír.

Kérdés, hogy a nyáron mennyire szedik szét a Laziót, mert Felipe Anderson, Sergej Milinkovic-Savic és Keita Balde Diao is ígéretes ajánlatokra számíthat.

A Sasok a Palermo 6-2-es ledarálásával hangoltak a derbire, amelyen ezúttal ők lesznek a vendégek. Ősszel a Roma győzött 2-0-ra, és a bajnokságban a Farkasok 2012 novembere óta, vagyis négy és fél éve veretlenek a nem igazán szívlelt városi rivális ellen.

A Románál csak a régóta hiányzó Alessandro Florenzi nem lehet ott a társak között, a Laziónál Federico Marchetti szintén jó ideje nem bevethető. A Románál az volt a nagy kérdés, hogy a hétfői, Pescara elleni bajnokit bokasérülés miatt kihagyó Daniele De Rossi tudja-e vállalni a játékot, de az összes olasz lap a kezdőbe rakja a marcona külsejű középpályás, úgyhogy higgyünk nekik.

A római játékosok közül Edin Dzekónak és Francesco Tottinak lehet különösen fontos a mostani derbi, a bosnyák csatárnak azért, mert 25 góljával a torinói Andrea Belottival együtt vezeti a góllövőlistát, a legendának pedig azért, mert ez lehet a 44., egyben utolsó meccse a Lazio ellen.

Eleganciában sosem volt hiány Totti játékában

Volt jó néhány emlékezetes pillanata, 2002-ben például egy szenzációs átemelős góllal tette teljessé a Lazio kivégzését (előtte Vincenzo Montella, a Milan jelenleg edzője szerzett négy gólt),

2015 januárjában pedig csereként beállva duplázott, és második gólja után a Roma-táborral szelfizett.

A 40 éves Totti a kupaelődöntő két felvonásán összesen negyedórát kapott, az őszi bajnokin viszont a kispadon gubbasztott végig. Drukkolunk neki, hogy most több idő jusson neki, ha már úgy van beharangozva, hogy ez az utolsó derbije. Bár nála sosem lehet tudni.

[2319988] 2017-04-30 12:30:00 Roma - Laziox;
2017-04-28;55
2017-04-29;55
2017-04-30;55
211987