Bundesliga

Elképesztő rekordokat hozott a Bayern bajnoki címe

  • ivan

A Bayern München szombat este 6-0-s győzelmet aratott Wolfsburgban, ezzel pedig megszerezte története 26. bajnoki címét.

Szombaton délután a második helyezett Lipcse csak gól nélküli döntetlenre végzett hazai pályán az Ingolstadt együttesével, így a Bayern München abban tudatban léphetett pályára kora este Wolfsburgban, hogy egy győzelemmel megnyerheti a bajnoki címet. A jelek szerint Carlo Ancelotti fiait felspannolta a lehetőség, hiszen parádés játékot bemutatva 6-0-s győzelmet arattak, ezzel pedig a hátralévő mérkőzések eredményétől függetlenül megvédték bajnoki címüket a Bundesligában. A bajor sztárcsapat zsinórban ötödik alkalommal hódította el a Salátástálat, fennállása során pedig a 26. elsőségét ünnepelhette.

A mérkőzés összefoglalója:

  • A Bayern dominanciája egyénként egészen elképesztő, a mostani ugyanis a Bundesliga történetének 52. kiírása, ebből ugye a 26. végződött bajor sikerrel, vagyis átlagban minden második bajnoki aranyérem Münchenben landol.
    .
  • A szezon végén visszavonuló Philim Lahm és Xabi Alonso búcsúja szépre sikeredett. A német védő a müncheniek színeiben összesen 8 bajnoki címét és 21 különböző trófeát nyert meg, de mindössze hat gólt szerzett.
     
  • A spanyol Thiago Alcantara mindössze 26 éves, de a mostani karrierje 8 bajnoki címe. Korábban négyszer nyert a Barcelonával és immáron négyszeres győztes a Bayernnel. A mostani volt a 9. felnőtt idénye.
     
  • Carlo Ancelotti is tovább írta parádés sikerlajstromát: az olasz mester a Chelsea, a PSG és a Milan után a Bayernnel is bajnok lett, vagyis négy különböző topligában is fel tudott érni a csúcsra.
     
  • A Bayern München az első csapat Németországban, amely sorozatban ötször is felült a Bundesliga trónjára. Ilyen dominanciára korábban egyetlen gárda sem volt képes.
     
2017-04-28;54
2017-04-29;54
2017-04-30;54
210225