NB II

Edzőváltáson átesett csapatokra fogadunk a másodosztályban

A Csákvárra és a Nyíregyházára is fontos meccs vár az NB II 32. körében, szerintünk mindkét csapat jól teljesít majd.

A hétvégén már a 32. fordulót rendezik az NB II-ben, amikor is több érdekes mérkőzés terítékre kerül a másodosztályban. A tíz összecsapásból két találkozóra tippelünk, a kombinkkal pedig megduplázhatjuk feltett tétünket.

   
  1 x 2
Cegléd-Balmazújváros 3.15 3.20 2.00
Cigánd-Kozármisleny 2.45 3.00 2.55
Dorog-Soroksár 2.65 3.05 2.35
Mosonmagyaróvár-Kisvárda 2.95 3.15 2.10
Nyíregyháza-Szolnok 2.00 3.20 3.15
Szeged 2011-Budaörs 1.80 3.25 3.75
Vác-Békéscsaba 2.75 3.10 2.25
Csákvár-SZEOL 1.70 3.25 4.30
Zalaegerszeg-Sopron 1.95 3.25 3.30
Siófok-Puskás Akadémia 3.75 3.25 1.80

A 18. helyen álló Csákvár a sereghajtó SZEOL-t fogadja vasárnap. A Fejér megyeiek számára óriási téttel bír a találkozó, hiszen győzelmi kényszerben vannak, ráadásul a Csongrád megyeiek ellen kötelező begyűjteniük a három pontot, hiszen a kék-feketék alaposan kilógnak a mezőnyből, hétvégén akár matematikailag is elbúcsúzhatnak a másodosztálytól.

A hazaiaknak nagyon nem ment tavasszal, a 11 lejátszott bajnokijuk közül egyet sem tudtak megnyerni, döntetlenből is csak négyet tudnak felmutatni ezen intervallum alatt. Így nem volt meglepő, hogy hétfőn délelőtt a csákvári csapat közös megegyezéssel szerződést bontott Vincze István vezetőedzővel, s keddtől a gárda régi-új mestere, Toldi Gábor vette át a staféta botot. Toldi székfoglalóján egyebek mellett azt is elmondta, hogy alkalmasnak tartja a keretet arra, hogy a gárda meghosszabbítsa másodosztályú tagságát, ehhez azonban az kell, hogy az olyan meccseket, mint a vasárnapi behúzza a Csákvár.

"Általában minden edzőcsere valami változást hoz az öltözőben, változást eredményez a játékban, a pályán. Bízom benne, hogy a sikertelenség okozta nyomasztó terhet sikerül levennem az elkövetkezendő napokban a játékosok válláról és vasárnap megszerezzük a számunkra rendkívül fontos három pontot. Most azt látom, hogy mindenki nagyon odateszi magát, kettőzött akarattal dolgozik. Azt mindenkinek tudni, érezni kell, a felelősség közös abban, hogy ide jutott a gárda, s csak extra teljesítménnyel van esélyünk kimászni a szakadékból" - nyilatkozata az aqvitalfc.hu-nak az új mester.

A siker már csak azért is fontos lenne a hazaiak számára, mivel a Csákvár a sereghajtót követően az utolsó előtti Cigánddal, illetve az előtte álló Kozármislennyel találkozik egy hét leforgása alatt, s a begyűjtött három pont önbizalmat adhatna a kétségkívül többre hivatott gárdának a kiesés ellen folytatott harcban a sorsdöntő találkozóra.

Szerintünk a hazaiak győzelme nem marad el a hétvégén, egyébként is a SZEOL egyre kilátástalanabbul játszik, 316 perce nem lőtt gólt, az elmúlt héten pedig az utolsó előtti Cigánd adta meg a végső kegyelemdöfést Zoran Kunticséknak.

Dajka László második meccsére készül a Szpari kispadján. - Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

Noha a szezon előtt feljutási reményekkel vágott neki a Nyíregyháza az NB II-nek, az elmúlt hetekben a kiesés szele is megcsapta a Szparit. Ennek köszönhetően múlt héten edzőt cserélt a piros-kék csapat, hiszen Véber Györgyöt Dajka László váltotta a kispadon.

Az újonnan kinevezett mester bemutatkozása jól sikerült, hiszen az előkelő helyen álló Soroksár otthonában sikerült nyernie a Spartacusnak. Az a siker pedig jó alap lehet a folytatáshoz, amit a nyíregyházi születési Dajka László ki is emelt a hétközi sajtótájékoztatón:

"Szabolcsi gyerek vagyok, és bár 25-26 éve vagyok az edzői pályán, a megyében még soha nem dolgoztam. Nagyon szerettem volna már visszatérni, és ha most segíteni tudok a Spartacusnak, akkor örömmel teszem. A célunk az, hogy feljebb lépjünk a tabellán, bár tudom, hogy nehéz mérkőzések jönnek. A rajt viszont jól sikerült, ami lélektanilag is sokat számít. Hogy mit lehetett csinálni ilyen rövid idő alatt? Rengeteget beszélgettem a játékosokkal, taktikailag pedig az együtt mozgást gyakoroltuk. Azt láttam a csapaton, hogy nagyon szeretnék megvalósítani azt amit kérek tőlük, és biztos vagyok abban, hogy ennek köszönhető a soroksári győzelem. Nem tapasztaltam belső feszültséget az öltözőben, mindenki maximálisan beállt a sorba, és tudom, hogy nem felejtettek el futballozni" - mondta Dajka László csapata hivatalos honlapjának.

Ami a vendégeket illeti, a korábban jól teljesítő Szolnok a legutóbbi kilenc tétmérkőzéséből mindössze kettőt tudott megnyerni, az elmúlt héten például rengeteg hibával játszottak hazai pályán a Siófok ellen, aminek nem is lehetett más a vége, mint vereség.

Megtorpanni látszik tehát a MÁV FC, amit ki is használhat az edzőváltásnak és a múlt heti sikernek köszönhetően lélektanilag helyre billent Szpari vasárnap. Főleg úgy, hogy a hazaiak mestere, Dajka László csak Törtei Tamásra nem számíthat a hét utolsó napján, arról már nem is beszélve, hogy 2003 óta a Nyíregyháza mindössze egy tétmérkőzését veszítette el hazai pályán a Szolnok ellen. Így pedig jó esélye van a piros-kékeknek, hogy hazai pályán tovább szaporítsák pontjaiknak számát.

hatharom.com
Csákvár-SZEOL Csákvár
Nyíregyháza-Szolnok Nyíregyháza vagy döntetlen
@ 1.97
2017-04-30;9117
211147