Premier League

A Tottenham az észak-londoni rangadó esélyese

A Spurs legutóbb 2015 elején győzte le az Arsenalt, Kane-ék arra készülnek, hogy megszakítsák eme rossz sorozatukat.

2015 februárját követően nyerhet a Tottenham az Arsenal ellen. - Fotó: facebook.com/TottenhamHotspur

A Premier League 35. fordulójának egyik legjobban várt mérkőzése egyértelműen a vasárnap rendezendő észak-londoni rangadó, vagyis a Tottenham-Arsenal derbi. A felek legutóbbi négy egymás elleni meccséből három döntetlenre végződött, a maradék egyen az Ágyúsok diadalmaskodtak. A legutóbbi Spurs-sikerig 2015 februárjáig kell visszalapozni a históriás könyvekben, akkor Pochettinóék Kane duplájával fordították, s nyerték meg az összecsapást.

1x2    
Tottenham Döntetlen Arsenal
1.85 3.70 3.70

A korábbi években többnyire az Arsenal volt az esélyese az észak-londoni derbiknek, a White Hart Lane-en esetleg egy hajszállal a Tottenhamet hozták ki lehetséges befutónak a bukmékerek, ezúttal azonban fordult a kocka, s a Spurs toronymagas esélyesnek számít vasárnap. Igaz, ezen nem szabad meglepődni, hiszen a kék-fehéreknek nagyon megy mostanság, a legutóbbi nyolc (!) bajnokijukat egyaránt megnyerték Kane-ék, ráadásul az utolsó 12 (!) otthoni környezetben lejátszott Premier League-meccsüket zsinórban behúzták a Sarkantyúsok.

A hazaik tehát bombaformában vannak, s folytathatják jó sorozatukat, hiszen csak a szokásos hiányzókkal kell számolnia az argentin mesternek, akik egyébként nem számítanak alapembernek. A Spursből ugyanis csak Lamela, Winks, Vorm és Carter-Vickers marad ki biztosan, míg Rose és Dembélé játékára nagy esély mutatkozik, utóbbi vélhetően kezdőként kap majd szerepet vasárnap.

Wengerék megtréfálnák riválisukat. - Fotó: facebook.com/Arsenal

Ami a vendégeket illeti, az Ágyúsok még időben kapcsoltak, s jó esélyük van arra, hogy megmentsék szezonjukat. Az FA Kupában ugyanis a Manchester Cityt ejtették ki Wengerék egy hete, s jutottak be a fináléba, ahol a Chelsea-vel találkoznak majd a hónap végén. A bajnokságban a Middlesbrough után a Leicestert is lenyomták, így a manchesteri városi rangadón született döntetlennek köszönhetően egyre közelebb van a legjobb négy az Arsenal számára, ami ugye Bajnokok Ligája indulást jelentene a klub számára.

Azonban ehhez a piros-fehéreknek győzniük kell vasárnap, ami nem csak emiatt, hanem a presztízs miatt is fontos lenne, hiszen szinte minden bizonnyal az észak-londoni rivális, vagyis a Tottenham, 1995 után előrébb végez majd a Premier League-ben, mint Wengerék. Amit a Spurs egy esetleges vasárnapi győzelemmel be is biztosíthat, amit természetesen a vendégek szeretnének megakadályozni. 

Ugyanakkor nem lesz könnyű dolga Sánchezéknak, hiszen a legutóbbi kilenc idegenbeli bajnokijukból mindössze kettőt nyertek meg, s a rangadókon rendre alulmaradtak az Ágyúsok. Ezen kívül pedig ugye nem szabad elfelejteni a Tottenham figyelemre méltó hazai mérlegét, aminek köszönhetően a bukmékereknél egyértelműen a Sarkantyúsok a meccs toronymagas favoritjai.

Noha tehát szinte minden a hazaik mellett szól, egy ilyen kiélezett, felfokozott idegállapotú, voltaképp hatpontos derbin nem biztos, hogy megéri háromesélyben fogadni. A gólokban nagyobb potenciál van, hiszen az Arsenal utolsó 10 idegenbeli meccsén mindig született minimum három gól, a Spurs a legutóbbi 12 hazai meccséből 11-szer is minimum kétszer betalált, arról nem is beszélve, hogy a felek legutóbbi hét White Hart Lane-en lejátszott bajnoki meccséből haton is legalább három gól mindig esett.

Ha viszont konkrét tippre vagy kíváncsi a mérkőzéssel kapcsolatban, akkor keresd fel Tippkirály aloldalunkat, ahol megannyi ötletet találhatsz az észak-londoni derbivel kapcsolatban. Amiket nem árt komolyan venni, hiszen ezen a héten ez a kiemelt mérkőzés a játékban, vagyis dupla annyi pontot lehet szerezni a helyes tippekkel.

https://www.hatharomhun.com/tippligak/info/275

2017-04-29;47
2017-04-30;47
2017-05-01;47
209498