Férfi kézi BL

Van-e esélye a Szegednek Párizsban?

Az odavágó alapján nem sok, ráadásul a francia csapat hazai pályán nem tud hibázni a Bajnokok Ligájában.

Kőkemény meccs vár a Szegedre szombaton Párizsban.

Háromgólos hátránnyal utazik a MOL-Pick Szeged a Paris SG otthonába, hiszen az elmúlt héten a magyar csapat 30-27-es vereséget szenvedett hazai pályán a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. Papíron van még esélye a szegedieknek a továbbjutásra, de annak jóval nagyobb a valószínűsége, hogy Juan Carlos Pastor együttese kettős vereséggel búcsúzik a világ legerősebb kupasorozatából.

1x2    
PSG Döntetlen Szeged
1.10 15.25 6.50

Az odavágón is bebizonyosodott az, hogy miért a PSG az egyik legjobb csapat a világon, hiszen a román játékvezetők szinte mindent elkövettek azért, hogy egyenlő erők küzdelmét láthassuk a pályán. A franciáknál ugyanis kétszer annyi volt a kiállítás, ráadásul a vendégek öttel kevesebb hetest lőhettek, mint a hazaiak. Igaz, ez semmit sem jelentett, hiszen Thierry Omeyer és Gorazd Skof összesen négy büntetőt hárított, az emberelőnyös szituációkat pedig nem tudta megfelelően kihasználni a Csongrád megyei alakulat.

Papíron nincs veszve még semmi, ám nem árt megjegyezni, hogy a franciák otthon nem tudnak hibázni, hiszen az idei BL-kiírásban valamennyi hazai meccsüket megnyerték Mikkel Hansenék. Ráadásul nem is akárhogy, hiszen a topcsapatok alapos verésben részesültek, a Kiel 18 (!), a Barcelona 7 (!) gólos vereséget szenvedett a francia fővárosban, de a Flensburg is 5 és a Veszprém is 4 találattal maradt alul Párizsban.

Nem vár tehát egyszerű feladat Balogh Zsoltékra, szinte lehetetlen küldetésre indulnak a szegediek, főleg úgy, hogy a védőspecialista, Alen Blazevic kihagyja a találkozót, míg Matej Gaber kisebb sérüléssel bajlódik. A csapat ráadásul nem tudott egész héten a bordó-kékekre pihenni és gyakorolni, hiszen kedden bajnokit játszottak Zubai Szabolcsék Tatabányán, ahol kínkeserves körülmények között mindössze egy találattal nyertek úgy, hogy a Bányász több kulcsjátékosát is pihentette.

“Nagyon jó meccset játszottunk itthon, de egy kicsi hiányérzet maradt bennem, mert úgy érzem, egy döntetlent ki tudtunk volna harcolni, de sajnos három góllal kikaptunk a PSG-től. A Mister is elmondta, és a csapat nevében meg is erősíthetem ezt: mi úgy készülünk, hogy mindenki ellen tudunk nyerni, akár itthon, akár idegenben. Mindent meg fogunk tenni, hogy sikerüljön négy góllal nyerni, remélem, kint is egy jó meccset játszhatunk a Párizzsal” - fogalmazott a szegedma.hu-nak Bodó Richárd, a MOL-Pick Szeged átlövője.

Összességében egyértelmű, hogy a PSG felé billen a mérleg nyelve, a bukmékerek szerint pedig "tutira" vehető, hogy a francia csapat megnyerni a visszavágót is, ugyanis a     háromesélyben mindössze 1.10-szeres pénzt kínál a hazaiak győzelmére. A fogadóiroda a hendikep vonalat 5,5-nél, míg a gólok számának határát 58,5-nél húzta meg.Ha kíváncsi vagy arra, hogy mit várunk a meccstől, akkor kattints ide!

A találkozót a Sport 1 TV élőben közvetíti szombat 20:45-től, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.