Premier League

Életükért küzdő csapatok ellen meccselnek a manchesteri óriások

A United a Swansea-t fogadja, míg a City a Middlesbroughoz látogat a Premier League 35. fordulójában.

A 35. forduló következik a Premier League-ben, amikor is összecsap a két észak-londoni csapat, nevezetes a Tottenham és az Arsenal. A városi rangadóval külön cikkben foglalkozunk vasárnap, szintúgy, mint a Watford-Liverpool mérkőzéssel hétfőn. A West Bromwich-Leicester, a Crystal Palace -Burnley és az Everton-Chelsea találkozókról következő cikkünkben számolunk be. Ám ezen ütközeteken kívül még öt meccset rendeznek hétvégén az angol első osztályban.

   
  1 x 2
Southampton-Hull City 1.65 3.75 4.80
Stoke City-West Ham 2.10 3.30 3.30
Sunderland-Bournemouth 2.85 3.40 2.30
West Bromwich-Leicester 2.50 3.25 2.70
Crystal Palace-Burnley 1.75 3.50 4.50
Manchester United-Swansea 1.35 4.50 8.00
Everton-Chelsea 3.50 3.40 2.00
Middlesbrough-Manchester City 10.00 5.40 1.30
Tottenham-Arsenal 1.85 3.70 3.70
Watford-Liverpool 5.50 3.90 1.55

A csütörtöki manchesteri városi rangadót követően vasárnap ismét pályára lép a United, a Vörös Ördögök a Swansea-t fogadják. A hazaiak vesztett pontok tekintetében megelőzik a Liverpoolt egy egységgel, vagyis saját kezükben van a sorsuk, hogy a bajnokság végeztével megkaparintják-e a Bajnokok Ligája indulására jogosító helyek egyikét, netán a dobogó legalsó fokát.

Azonban José Mourinhóék jövő hét csütörtökön roppant fontos meccset játszanak, hiszen a Celta Vigo otthonában lépnek pályára az Európa Liga elődöntőjében. A portugál szakvezető pedig többször is hangsúlyozta az utóbbi hetekben, hogy egyértelműen a nemzetközi kupa élvez prioritást a csapatánál, vagyis vélhetően tartalékosan küldi harcba fiait a hét utolsó napján. Egyébként is, egy kőkemény meccsen vannak túl a manchesteriek, ráadásul Mourinho több meghatározó játékosára sem számíthat a walesiek ellen, hiszen Ibrahimovic, Jones, Mata, Pogba, Rojo, Smalling és Fosu-Mensah sérülés, míg Fellaini eltiltás miatt nem lép pályára vasárnap.

Ami a vendégeket illeti, a Hattyúknak mostanság minden meccs élet-halál, hiszen már csak négy forduló van hátra a bajnokságból, s kétpontos lemaradásuk van a 17. helyen tanyázó Hull Cityvel szemben. Így tehát az Old Traffordra is győzelmi kényszerben utaznak a fekete-fehérek, s benne van a pakliban, hogy mind a három pontot magukkal viszik. Egyrészt a vendégek győzelemmel hangoltak a hétvégi mérkőzésre, másrészt Olsson, Fer és Cork visszatérésére nagy esély mutatkozik, harmadrészt a fentieket is figyelembe véve egyértelmű, hogy a vendégek számára fontosabb a vasárnapi ütközet.

Összességében a mérkőzést megelőzően nem éri meg fogadni a találkozóra, bölcsebb döntés, ha megvárjuk, hogy Mourinho milyen összetételű kezdőcsapatnak szavaz bizalmat, s annak alapján döntünk. 

Csütörtökön még egymás ellen játszott a két manchesteri óriás. - Fotó: facebook.com/pg/mancity

A Unitedhez hasonlóan a City is egy potenciális kiesőjelölttel meccsel a 35. fordulóban, Pep Guardioláék a Middlesbroughoz utaznak a hét utolsó napján. Az Égszínkékekre ráférne már a sikerélmény, hiszen kiestek az FA Kupából az Arsenal ellen, majd a Vörös Ördögökkel sem bírtak a hét közepén.

Ám nem lesz egyszerű Agüeróék dolga a Riverside Stadionban, hiszen a hazaiak az életükért küzdenek, ráadásul novemberben az újonc az Etihadból csent el egy pontot. Arról nem is beszélve, hogy a vendégek nincsenek igazán formában, a legutolsó nyolc tétmeccsükből mindössze kettőt tudtak megnyerni. Azonban fontos lenne, hogy behúzzák a hétvégi összecsapásukat Guardioláék, hiszen vesztett pontok tekintetében megelőzik a Liverpoolt, vagyis reális esélyük van a harmadik hely elérésére a szezon végén.

Ehhez azonban lesz egy-két szava a Middlesbroughnak is, amely csapat megindította az utolsó offenzívát a bennmaradásért, ugyanis a piros-fehérek szerdán hatpontos meccset nyertek meg a Sunderland ellen. Persze még így is csehül állnak, hiszen hat egységet kellene hozniuk négy forduló alatt a Hull City-n, ami szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik, arról nem is beszélve, hogy a két együttes között még ott van a Swansea, vagyis még lehet, hogy az is kevés lenne az újonctól, ha a hátralévő összes meccsét megnyerné a Premier League-ben.

Az biztos tehát, hogy mindkét fél győzelemre játszik majd, hiszen mind a Middlesbrough, mind a Manchester City együttesén csak a három pont segítene. Így pedig akár egy adok-kapok is benne van a pakliban, vagyis gólokra érheti meg legjobban fogadni a felek hétvégi összecsapásán.

Alighanem a hétvégén végleg megpecsételődik David Moyesék sorsa. - Fotó: facebook.com/sunderlandafc

A két manchesteri csapat meccsén kívül szombaton három másik mérkőzésre is sor kerül. A kilencedik Southampton a kiesés ellen menekülő, 17. pozícióban tanyázó Hull Cityt fogadja. A mérkőzés egyértelműen a vendégeknek fontosabb, akik, ha nyerni tudnának a St. Mary's-ben óriási lépést tehetnének céljuk felé. Ám a Tigrisek a legutóbbi négy tétmeccsüket rendre elbukták délen, arról nem is beszélve, hogy jelentős minőségbeli különbség van a hazaiak javára. Mindezek után a bukmékereknél nem is csoda, hogy a Soton a mérkőzés favoritja.

Noha akkora a tömörülés hátul, hogy vélhetően sem a Stoke, sem a West Ham nem esik ki a Premier League-ből, matematikailag még mind a két együttes elbúcsúzhat az angol élvonalbeli bajnokságból. A felek formái alapján bármilyen eredmény benne van a pakliban, a hazai pálya előnye, illetve a vendégek rengeteg hiányzója miatt a fogadóirodákban a hazai csapat a mérkőzés esélyese. Azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy a két csapat legutóbbi öt egymás elleni meccséből négy is döntetlenre végződött, amely gyakorlatilag ezúttal mind a Stoke-nak, mind a West Hamnek megfelelne.

Beverheti az utolsó szöget a Bournemouth a Sunderland koporsójába, hiszen ha a déliek nyerni tudnak a Fekete Macskák otthonában, akkor David Moyeséknak papíron is megpecsételődhet a sorsuk. Erre pedig minden esélye megvan a bordó-feketéknek, hiszen a Sunderland az utolsó kilenc bajnokiján mindössze két pontot gyűjtött, ráadásul csak két (!) gólt rúgott. Ezzel szemben a Bournemouth kezd kilábalni a gödörből, az elmúlt héten 4-0-ra győzték le a déliek a Middlesbrough együttesét, arról nem beszélve, hogy egy sikerre még szüksége van Eddie Howe csapatának. Mindezek után a vendégek a favoritok, olyannyira, hogy a bukik is kezdik eltemetni a Sunderlandet, s egyre kisebb szorzót kínálnak a vendégekre szombaton.

2017-04-29;47
2017-04-30;47
2017-05-01;47
209498