La Liga

Városi derbi vár a Barcelonára - ezt várjuk a spanyol fordulótól

Folytatódik a Barcelona és a Real Madrid versenyfutása a bajnoki címért, a katalánokra városi derbi, a királyiakra pedig denevérvadászat vár a Bernabéuban.

Sűrű napjai vannak mostanában a spanyol élvonal csapatainak, hiszen a hétközi forduló miatt a szokottnál is nagyobb a terhelés. A hét közben a tabella első hét helyezettje közül egyedül az Atlético Madrid botlott, vagyis a hajrához érve élesedik a küzdelem a legjobb helyekért, miközben a kiesőcsapatok kiléte kapcsán egyre kevesebb a kérdés. Lássuk ezen a hétvégén melyik meccsekre érdemes odafigyelni!

Oddsok a 35. fordulóra
   
  1 x 2
Villarreal - Sporting Gijón 1.40 4.40 7.00
Real Sociedad - Granada 1.15 7.00 14.00
Real Madrid - Valencia 1.15 8.00 12.00
Las Palmas - Atlético Madrid 4.60 3.65 1.70
Espanyol - Barcelona 14.00 7.00 1.15
Osasuna - Deportivo 3.60 3.45 1.95
Eibar - Leganes 2.10 3.20 3.40
Celta Vigo - Bilbao 4.40 3.50 1.75
Málaga - Sevilla 3.70 3.50 1.90

Az egyetlen fix dolog a spanyol bajnokságban négy fordulóval a vége előtt, hogy az Osasuna jövőre a másodosztályban folytatja. A pamplonaiaknak már matematikai esélyük sincs a bennmaradásra, így a hátralévő fordulókban teher nélkül léphetnek pályára. Bár lesz még egy hazai meccsük az élvonalban, a Deportivo elleni minden bizonnyal megpróbálják magukat valamelyest odatenni. A vendégeknek viszont nagyon kell a három pont, hiszen Pepe Mel csapata bebiztosíthatja helyét a La Ligában - ehhez a győzelem mellett az is kell, hogy a Villarreal odahaza legyűrje a Sporting Gijónt.

Az Osasuna 2017-ben 9 hazai bajnokit játszott le, ezeken pedig összesen 36 találat esett, vagyis átlagban négy gólt láthatott a publikum. Az is érdekes, hogy valamennyi találkozón betalált mindkét csapat a kapuba.

Ahogy mondani szokták, meghalni csak szépen szabad, a Deportivo ellen nincs veszítenivalója a hazaiaknak, így ezúttal is nyílt meccsre kényszerítheti ellenfelét. Bár a kék-fehérek aligha veszik majd fél vállról a meccset, a Real elleni találkozó rávilágított a védelmük gyengeségeire, ezért szerintünk az over tipp megállhat ezen a meccsen.

hatharom.com
Osasuna - Deportivo La Coruna
Gólszám - több, mint 2.5
@1.75

Megpróbáltunk összerakni a "tutista" kombit is. A forduló egyik fixének tűnik a Sociedad sikere, amely hazai környezetben fogadja a Granadát. Bár a vendégeknek matematikailag még van sanszuk bent maradni, túl sok mindenben nem reménykedhetnek, hiszen a csapat játéka kiábrándító, az utolsó három fordulóban nem tudott gólt szerezni, és igazából már az sem titok, hogy a klub a következő szezon csapatának kialakításán dolgozik. Ez meglátszik a morálon, a Málaga elleni bajnokin közel egy órát kellett várni az első kapura lövésükre, teljesen szétesett az együttes, nem maradt már benne kraft a hajrára.

A baszkoknak viszont kellenek a pontok, óriási harcban vannak az Európa Liga-indulásért, az 5. Villarrealtól csak két pont a lemaradásuk. A hétközi bajnokin olyan kezdőemberek pihentek, mint Vela vagy Oyarzabal, a Granada két vállra fektetése nem okozhat problémát.

skysports.com

Bár egy városi derbi az mindig derbi, a barcelonai csatában most úgy véljük, hogy a Barcelona legyűri az Espanyolt. A katalán öntudat az Espanyol szurkolóiban is él, így aligha szeretnék, hogy a Real Madrid legyen a bajnok, így nem vagyunk benne biztosak, hogy a kék-fehérek vért izzadnak majd ezen a meccsen. Az sem mellékes, hogy a hazaiak számára tulajdonképpen véget ért a szezon, előre nem nagyon tudnak mozdulni, hátra pedig nem nagyon kell figyelni.

A Barca a legutolsó 7 Espanyol elleni meccséből hatot behúzott, a Real Madrid valamint az Osasuna legyűrése újra önbizalmat kölcsönözhetett a csapatnak, amelybe ráadásul visszatérhet eltiltása után Neymar is.

Ahogy a felvezetőben is írtuk, az Atlético nem várt vereséget szenvedett a Villarrealtól, ezzel pedig kellemetlen helyzetbe hozta magát a bronzért vívott harcban. Diego Simeone csapatának ráadásul már fél szemmel a jövő heti BL-elődöntőre is figyelnie kell, vagyis egyáltalán nincs könnyű helyzetben az argentin mester. Ehhez még vegyük hozzá, hogy a csapat két ikonikus alakja, Juanfran és Godín is kihagyja a Las Palmas elleni meccset, vagyis meleg pillanatok várhatnak a Kanári-szigeteken a Matracosokra.

Ugyanakkor mégis úgy véljük, hogy inkább a madridiaknak áll a zászló, a Las Palmas ugyanis teljesen leeresztett a szezon végére, szerdán 3-0-ra kapott ki a Leganestól. A hazaiaknak megvan a bennmaradás, ezzel a fő célt teljesítették, az Atlético viszont sokkal motiváltabb lehet, így szerintünk az egyik félidőt minimum behúzzák majd Griezmannék.

hatharom.com
Real Sociedad - Granada Real Sociedad
Espanyol - Barcelona Barcelona
Las Palmas - Atlético Vendégcsapat nyer legalább egy félidőt
@1.79

A Real Madrid tartalékos felállásban is kitömte a Deportivót, ezúttal pedig odahaza fogadja a Valenciát. Zinedine Zidane alighanem visszateszi a kezdőbe majd Ronaldót és Kroost is, így a blancóknak áll ezen a meccsen a zászló, ugyanakkor a Denevérek okozták már kellemetlen meglepetéseket a közelmúltban a fővárosiaknak, így az 1.15-ös szorzó, amit a hazaira kínálnak, inkább csapdának tűnik.

A Celta Vigo a hírek szerint tartalékolni fog az Athletic Bilbao ellen, hiszen a héten a Manchester United ellen Európa Liga-elődöntőt vív a gárda. A vendég baszkoknak viszont még kellenek a pontok, így lényegesen motiváltabbak lesznek, viszont tudják ezt a bukik is, akik meglepően alacsony szorzót kínálnak a vendég sikerre.

2017-04-28;87
2017-04-29;87
2017-04-30;87
2017-05-01;87
211384

Tippelj a spanyol meccsekre a Tippkirályban!