E-sport

Kis régiók nagy csatáival indul az MSI

  • Thanatos

Pénteken kezdődik az egyik legnagyobb League of Legends-bajnokság, Hatalmas pénzdíj és 13 csapat színesíti az idei MSI-bajnokságot.

Alapinformációk a tornáról

A Mid-Season Invitational (MSI) a tavaszi és a nyári fordulók között megrendezett, hivatalos nemzetközi bajnokság, ahol 8 kisebb és 5 nagyobb régió legjobbjai mérik össze erejüket. A tét nem csak a hatalmas mennyiségű pénzalap lehető legnagyobb része, hanem a világbajnokságot is nagyban befolyásolja az elért eredmény. Az esemény három részből áll: Play-In Stage, Csoportkörök és Kieséses szakasz. A tornához tartozó összefoglaló cikkünket itt olvashatod el!

Thanatos a saját Facebook-oldalán is napról napra osztja meg a legérdekesebb híreket és gondolatait. Ha szereted a League of Legends játékot, mindenképpen kövesd szakértőnket!

A Play-In stage formátuma:

Az első 4 napban a két csoportba sorsolt, 8 kisebb régió küzd meg egymással. Csoportok között nincs összecsapás, azokon belül pedig mindenki kétszer találkozik mással. A mérkőzések BO1 keretein belül zajlanak.

Ezt követően a két csoportelső megküzd majd Észak-Amerika és az LMS régió képviselőivel, hogy kiderüljön melyik három csapat jut be a következő fázisba, azaz a csoportkörökbe.

A Csoport:

Red Canids – Brazilia

Dire Wolves – Óceánia

SuperMassive eSports – Törökország

Rampage - Japán

B Csoport:

Virtus.pro – Oroszország

Lyon Gaming – Észak-Latin-Amerika

GIGABYTE Marines – Dél-Kelet-Ázsia

Isurus Gaming – Dél-Latin-Amerika

Menetrend:

Péntek 20:00-tól – A csoport

Szombat 20:00-tól – B csoport

Vasárnap 21:00-tól – A csoport

Hétfő 21:00-tól – B csoport

Szakértői tipp:

Végtelenül nehéz olyankor tippelni, amikor sokak által nem ismert csapatok küzdenek meg egymással. Az International Wild Card rendezvények döntötték el anno, hogy mely társaságok képviselhették magukat a nemzetközi Riot bajnokságokon, ám most lényegében ezt helyettesíti a Play-In Stage. A következőkben egy hozzávetőleges tippet adok arra vonatkozólag, hogy milyen erőviszonyok uralkodhatnak a csoportokban. Érdemes ez alapján kötni az esetleges fogadásokat, ahogyan a mérkőzések monitorozása is elengedhetetlen, mert aki ma favorit, bőven hasra eshet és akkor másképpen érdemes taktikázni. Szinte kiszámíthatatlan a sorrend, még senki nem látta együtt, ebben a formában ezeket a csapatokat, így a fogadóirodákat is meg lehet akár viccelni.

A-csoport
Thatanos erősorrendje Fogadóiroda
Red Canids SuperMassive eSports@2.37
Dire Wolves Red Canids@2.50
SuperMassive eSports Rampage@5.00
Rampage Dire Wolves@15.00
B-csoport
Thatanos erősorrendje Fogadóiroda
Virtus.pro Lyon Gaming@10.00
Lyon Gaming GIGABYTE Marines@2.50
GIGABYTE Marines Virtus.pro@6.00
Isurus Gaming Isurus Gaming@10.00

Közvetítések:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.