Magyar foci

Megvan a Fradi első nyári távozója

A lengyel Michalem Nalepa a nyáron visszatér Lengyelországba és a Lechia Gdansk csapatánál folytatja pályafutását.

A goal.com magyar kiadása szúrta ki, hogy egy lengyel sportportálon a Lechia Gdansk vezetőedzője kész tényként közölte, hogy a következő szezontól a Fradi lengyel védője már az Ekstraklaasában futballozik.

Nalepa 3 év után elhagyja a Fradit

Piotr Nowak az interjúban a csapat jövőbeni terveiről szólva elmondta, több alapemberrel sikerült hosszabbítaniuk, június 1-től pedig három új játékos is csatlakozik a kerethez, közülük egy egyik Nalepa.

A 24 éves, 190 centiméter magas lengyel játékos 2014-ben csatlakozott a Ferencvároshoz, amelynek soraiban magyar bajnoki címet, Magyar Kupát és Szuperkupát is nyert. Nalepa az idei szezonban azonban elvesztette helyét a kezdőcsapatban, Thomas Doll mindössze 16 bajnokit kezdette őt, így várható volt, hogy a nyáron lejáró szerződését nem hosszabbítják meg a rekordbajnoknál.

Nalepa piaci értéke a magyarországi érkezésekor a témában mértékadónak tartott Transfermarkt szerint 700 ezer euró volt, mostanra azonban ez a szám 450 ezer euróra csökkent. A portál egyébként már hivatalosnak tekinti a lengyel U20-as válogatott csapatváltását.

A Ferencváros szerdán 8-0-ra verte a Budafokot a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, hétvégén pedig a Mezőkövesdet fogadja az OTP Bank Ligában. Thomas Doll együttese egyértelműen esélyese annak a meccsnek, annak ellenére, hogy az utóbbi hetekben nem igazán ment neki a bajnokságban.

[2295570] 2017-04-29 18:00:00 Ferencváros - Mezőkövesd Zsóryx;
209575