Premier League

Conte felkészült a Chelsea bukására

  • varin

Senki sem tudja jobban Antonio Conténál, hogy a bajnokságot még nem nyerte meg a Chelsea.

33 lejátszott mérkőzést követően, vagyis öt fordulóval a vége előtt négy pont a Tottenham Hotspur hátránya a Chelsea-vel szemben, ráadásul a Kékek sorsolása igencsak baráti. Mondhatnánk, hogy a Premier League bajnoki címe eldőlt, amelyre a fogadóirodák igen alacsony, 1.10-szeres szorzója is bizonyíték lehet, ám ha van ember a világon, aki még az aranyérem lehetőségére sem gondol, az bizony Antonio Conte és az ő közel két évtizedes begyógyíthatatlan sebe.

Fotó: Daily Mail

2000 márciusában járunk, amikor a Juventus nyolc fordulóval a vége előtt kilenc ponttal vezeti a Serie A-t úgy, hogy a Zebrák zsinórban 22 mérkőzésen maradtak veretlenek. A második helyen álló Lazio bajnoki esélyei vajmi kevesek, ám a kékek behúzzák a római rangadót, míg a Juventus kikap a Milantól, az előny pedig fokozatosan olvadni kezd.

Az utolsó játéknapnak már úgy vágunk neki, hogy a Lazio a Reggina, míg a Juventus a Perugia ellen lép pályára, a Zebrák fórja pedig kettő pontra olvadt. Habár a két találkozót egy időpontban kellett volna elkezdeni, a perugiai hatalmas esőzések miatt Pierluigi Collina fél órás halasztást rendel el.

Mivel a rómaiak simán kiütötték a Regginát, a Juventus kezében volt a bajnoki cím. Contéék azonban nem bírtak a kiscsapattal, a vereségük pedig azt jelentette, hogy nemhogy bajnoki döntőre nem kerül sor, de a Nesta, Nedved, Simeone, Mihajlovics fémjelezte csapat begyűjtötte története második bajnoki címét.

"Futballistaként megtapasztalhattam már mindkét oldalát az ilyen fordításoknak. Amikor a Lazio behozta a hihetetlen hátrányát és Perugiában elvesztettük a bajnoki címet, azt sosem felejtem el. Csapatkapitány voltam akkor és rögtön a meccs után utaztunk az Eb-re. Hat napig nem aludtam a sokktól, amely minket ért" - nyilatkozta az olasz tréner.

Ha van tehát szakvezető, aki az utolsó pillanatig hajtani fogja fiait, akkor az Antonio Conte. Tökéletesen láthattuk ezt a keddi, Southampton elleni bajnokin is, amikor még 3-1-nél is úgy őrjöngött egy elszúrt védekezés láttán, mintha azon úszott volna el az aranyérem.

Alighanem a fenti élmények is komolyan hozzájárultak ahhoz, hogy a Juventus után a Chelsea élén is bizonyítja Antonio Conte, hogy ő tényleg a világ egyik, ha nem a legjobb edzője.


A Chelsea hétvégén az Evertonhoz látogat, amely az utolsó nehéz mérkőzésük lesz, míg a Tottenham az Arsenalt fogadja hazai pályán.

209498