ATP Budapest

Nagyot szólna és sok pénzt hozna Fucsovics bravúrgyőzelme

A magyar játékos szerdán Fernando Verdasco ellen lép pályára a budapesti tenisztorna nyolcaddöntőjében.

Mind párosban, mind pedig egyéniben lesz magyar érdekeltség szerdán, tehát érdemes kilátogatni a Nemzeti Edzésközpontba. Fucsovics Márton papírformát készül borítani a topfavoritok között számon tartott Fernando Verdasco ellen. 

Nem szeretek balkezesek ellen játszani, ráadásul Verdasco spanyolként salakon mozog leginkább otthonosan. Nehéz meccsre számítok, nem vagyok esélyes, de az a szép a teniszben, hogy a pályán bármi megtörténhet - vélekedett Fucsovics.

Marcinak parádésan sikerült a bemutatkozása, hiszen 6-2, 6-2 arányban múlta felül az orosz Mihail Juzsnijt. A magyar játékos elmondta, hogy sokkal inkább kedvezett számára a keddi időjárás és a szervái is remekül ültek. 

Ha lehet hinni a meteorológusoknak, akkor szerdán ismét a napsütés játssza majd a főszerepet, ami segíthet Fucsovicsnak, az adogatásai így ugyanis sokkal hatékonyabban tudnak működni. Természetesen így is pokoli nehéz dolga lesz, Verdasco salakon nagyon él, a pörgetési pedig komoly károkat okozhatnak Marci fonákján. 

Fogadás a győztesre    
Fucsovics Márton Fernando Verdasco
3.50 1.20

Reálisnak tűnnek az oddsok, ám egy első szett over 9.5 játék (1.80) simán ülhet, hiszen a spanyolnak erőnyerőként tétmeccset még nem kellett játszania, ezt pedig a nyitófelvonásban kihasználhatja Marci.

Párosban Balázs Attilának és Borsos Gábornak szurkolhatunk. A magyar duó remek tenisszel tudott underdogként nyerni az első fordulóban. A folytatásban azonban még nehezebb dolguk lesz a Brian Baker és Nikola Mektic alkotta amerikai-horvát duó ellen. Bakerék remekül szerválnak és sokkal összeszokottabbak, illetve értek is már el kiváló eredményt együtt. Komoly meglepetés lenne, ha Borsoséknak sikerülne kiharcolniuk a továbbjutást. 

Szerdán Verdasco mellett egy másik topkiemelt, az ászgyáros Ivo Karlovic is pályára lép. Tőle egy-egy süvítős adogatást leszámítva nagy csodára nem kell számítani, a salak finoman szólva sem tartozik a kedvenc borításai közé. Ennek megfelelően, hiába áll közel 70 hellyel előrébb a ranglistán, mint Damir Dzumhur, az oddsmesterek mégis a bosnyák teniszezőt hozták ki favoritnak. 

Szerdai játéknap teljes programja: