Angol foci

Két angol sztárklub is adócsalásba keveredhetett

  • varin

Szerda reggel házkutatást tartottak két angol csapatnál is. A vád adócsalás. Az egyik klub ügyvezető igazgatóját le is tartóztatták.

Nem örülhettek sokáig a Newcastle Unitednél a szerdai feljutásnak, szerda reggel ugyanis a St. James' Parkban, valamint a West Ham United otthonában, a London Stadiumban is razziát tartott a Brit Adó és Vámhivatal (HMRC). A vád szerint a két klub adó- és biztosítási csalást követett el.

A Sky Sports értesülései szerint a mintegy 180 ember közreműködésével lefolytatott házkutatás során a West Ham és a Newcastle otthona mellett több angol és franciaországi helyszín is érintett volt.

A Newcastle United 2015 júliusa és 2016 augusztusa között mintegy 140 millió fontért igazolt játékosokat.

A gyanú szerint a két klub átigazolásai kapcsán merültek fel pénzügyi problémák, amelynek következtében a Newcastle egyik igazgatóját, a transzferekért felelős Lee Charnley-t több más alkalmazott mellett le is tartóztatták.

A klubok nyilatkozatban közölték, mindenben együttműködnek a hatósággal, ám további információt egyelőre nem osztanak meg a sajtóval. Az Angol Labdarúgó Szövetség még nem kommentálta a történteket.