Olasz foci

Ilyen is ritkán van, hússzorosára emelik a kapus fizetését

Gianluigi Donnarummát 2022-ig láncolná magához az AC Milan és a fizetéséhez is hozzádobnak egy nullát.

Úgy tűnik, az AC Milannál tényleg komolyan gondolják, hogy ismét ütőképes csapatot varázsolnak Milánó piros-fekete felében, legalábbis az első lépést megtették ebbe az irányba. A La Gazzetta dello Sport keddi számából ugyanis megtudhattuk, a kínai tulajdonosok 2022-ig hosszabbítanák meg Gianluigi Donnarumma szerződését, akinek fizetését is jelentősen megemelnék.

Mint arról mi is beszámoltunk, a Silvio Berlusconit váltó ázsiai csoport nem csak 130 millió eurót invesztálna új játékosok megszerzésébe, de több kulcsjátékossal, így Susóval, De Sciglióval és Donnarummával is szerződést hosszabbítanának.

A még mindig csak 18 éves kapus jelenleg mindössze 160 ezer eurót keres évente, ám az új kontraktusában már 3,2 millió szerepel, vagyis a szignó hússzoros fizetést jelenten Gigiónak. Ezzel egyébként a keret utolsó előtti helyéről rögtön a másodikra ugrana fel, sőt ha a klub valóban értékesíti az elvágyódó Carlos Baccát, hirtelenjében a tini lehet a legjobban kereső Milan-játékos.

A Gazzetta arról is ír, hogy noha az olasz futball egyik nagy tehetsége vélhetően hamarosan aláírja új szerződését a Milannal, eközben a játékos ügynöke, Mino Raiola már a lehetőségeket lesi, Donnarummáért ugyanis egész Európa sorban áll és több sztárklub is 7 millió euró feletti fizetéssel csábítja őt.

Az 1999-es születésű hálóőr tavaly mutatkozott be a Serie A-ban és a Milan felnőtt csapatában eddig 67 mérkőzésen 71 gólt kapott. Donnarumma emellett idén már bemutatkozhatott a Squadra Azzurrában, ahol mindenki Gigi Buffon egyértelmű utódjának tartja.

Az európai kupaindulásra hajtó Milan hétvégén az Empolitól szenvedett kínos vereséget hazai pályán. A piros-feketéknek a 34. fordulóban sem lesz könnyű dolguk, hiszen a csapat az életéért küzdő és utolsó négy meccsén veretlen Crotonéhoz látogat. A február 26-a óta idegenben nyeretlen Milanra nem is csoda, hogy 1.85-ös oddson fogadhatunk a    -n.

211987