Férfi kézilabda

Így látják a Szeged és a Veszprém esélyeit a szakértők

Hétvégén a Veszprém és a Szeged is folytatja szereplését a Bajnokok Ligájában: a tét a kölni négyes döntőbeli szereplés.

Kijöttek a fogadóirodák a hétvégi férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőinek visszavágós szorzóival. A MOL-Pick Szeged az első meccsen hazai pályán háromgólos vereséget (27-30) szenvedett a sorozat első számú favoritjaként számon tartott PSG-vel szemben, így a visszavágó előtt természetesen nem sok esélyt adnak neki a bukik. A francia sztárcsapat ebben a szezonban valamennyi hazai BL-meccsét megnyerte, a topcsapatok közül a Barcelonát héttel, a Veszprémet néggyel, a Kielt pedig 18 góllal múlta felül.

A Szeged a hét közepén egy Tatabánya elleni bajnokit is kénytelen volt lejátszani és bár a hazaiak számos kulcsemberüket nélkülözték, egy végletekig kiélezett, szoros csatában nyertek csak a Tisza-partiak. A PSG lényegesen erősebb kerettel rendelkezik, pihentebb is lehet a meccs előtt, a hazai pálya pedig egyértelműen növeli az esélyeit, így az alacsony szorzó ellenére is azt kell, hogy mondjuk, a fogadóirodák reálisan lőtték be az esélyeket.

1x2    
PSG Döntetlen Szeged
1.10 15.25 6.50

ehfcl.com

Lényegesen kedvezőbb a helyzete a magyar bajnok Veszprémnek, amely háromgólos fórral utazhat a Montpellierhez. Az első meccs képe alapján lehet némi hiányérzete a bakonyiaknak, hiszen volt idő, amikor hat gól is volt az előnye, ám a francia alakulat a hajrában fel tudott zárkózni.

A fogadóirodák itt jóval közelebb hozták ki a szorzókat, a hazaiak sikere 2.15-ös, míg a vendégeké 1.85-ös oddson fogadható. A Montpellier az idei szezonban nem a főcsoportokban, hanem a B ágon játszott, így csak az egyenes kieséses rendszerbe kapcsolódott be a "nagyok játékába", de rögtön a nyolcaddöntőben letette a névjegyét, hiszen a címvédő Kielcét búcsúztatta kettős győzelemmel. Hazai pályán a közel 10 ezere néző előtt bizony komoly ellenfél a számos világbajnokot felvonultató Montpellier, ezért a Veszprémnek nagyon taktikus és pontos játékra szüksége a továbbjutáshoz.Az első meccs alacsony gólszáma a Veszprémnek kedvez, hiszen 24 dobott gólra minden bizonnyal képes lesz a gárda, ez esetben pedig egy háromgólos zakó is beleférhet a négyes döntőhöz.

1x2    
Montpellier Döntetlen Veszprém
2.15 7.75 1.85

A külföldi fogadóirodák végső győztesre kínált szorzói alapján a Veszprém egyébként az erőrangsor harmadik, a Szeged pedig a 8. helyén áll. A BL legnagyobb favoritja a PSG, majd a Barcelona és a Vardar Szkopje következik. 

Bajnokok Ligája 2016/2017
PSG 2.75
Barcelona 3.40
Veszprém 7.00
Vardar 7.00
Kiel 9.00
Flensburg 14.00
Montpellier 26.00
Szeged 201.00