Angol foci

Ezzel a bíróval garantált a dráma a manchesteri rangadón

  • MVB80

Martin Atkinson három olyan manchesteri derbit is vezetett, amely az utolsó pillanatokban dőlt el.

Csütörtök este jön az év meccse Manchesterben, egymásnak feszül a City és a United, ráadásul a két csapat között csak egy pont van előbbi javára, úgyhogy a mostani csata döntő befolyással bírhat a BL-szereplésre.

A rangadót Martin Atkinson vezeti, aki idén háromszor fújt már a Unitednek, és köztük volt a Chelsea elleni 4-0-s zakó is, amikor José Mourinho meglehetősen dühös volt a bíróra, elsősorban azért, mert nem torolta meg, amikor David Luiz térdmagasságban szállt bele Marouane Fellainibe.

Mourinho már Chelsea-edzőként is ekézte egyszer a sporit, 2015 februárjában nehezményezte, hogy Atkinson kiállította Nemanja Maticot, aki egy Burnley-játékos durva becsúszása miatt trágár szavakkal szidta a bírót. Mourinho akkor azt nyilatkozta, Atkinson Európa egyik legjobb bírója, de fontos pillanatokban követett el nagy hibákat.

1x2    
Manchester City Döntetlen Manchester United
1.85 3.45 4.00

Atkinsonnak komoly múltja van a manchesteri derbik történetében is, a legutóbbi három alkalommal, amikor ő vezette a nagy meccset, mindig a legvégén dőlt el a United javára.

Meglátjuk, hogy a játékosok vagy a bíró lesz-e a főszereplő

2009 szeptemberében óriási meccset vívott a két csapat, a MU háromszor is vezetett, de a City kihasználta Ben Foster és Rio Ferdinand hibáit, és Craig Bellamy második góljával a hosszabbításban elején egyenlített.

Atkinson négy perc ráadást jelzett, de már a hatodik percben jártak a felek, amikor Ryan Giggs zseniális passzát Michael Owen bevágta, és ezzel 4-3-ra győzött a United. A meccs után Mark Hughes, a City edzője finoman szólva sem volt elégedett azzal, hogy Atkinson még ráhúzott a hosszabbításra, de Alex Ferguson idején ilyen előfordult a United meccsein.

Hasonló volt a forgatókönyv hét hónappal később, amikor a 93. percben érkezett a győztes gólt, Patrice Evra beadását Paul Schole fejelte be. A MU ezzel életben tartotta bajnoki reményeit, de végül a Chelsea egy ponttal megelőzte. Ez volt az a meccs, ami arról a képről híresült el, amelyen Gary Neville szájon csókolja Scholest.

2012 decemberében a MU két góllal elhúzott a City otthonában, de a kékek egyenlíteni tudtak, úgy tűnt, lendületből be is húzzák a meccset. A hosszabbításban azonban jött a szokásos dráma, Robin van Persie szabadrúgása a sorfalon is megpattant, aztán a kapufa is besegített, és a MU-játékosok közül egyedül Rio Ferdinand bosszankodhatott, akit egy érmével eltalálták, és felszakadt a bőr a szemöldökénél.

2017-04-26;47
2017-04-27;47
209498