Spanyol foci

Csalnak a Realnak vagy a barcások hisztiznek?

  • ivan

Felháborodtak a Barcelona-szurkolók, amiért Sergio Ramost vasárnapi piros lapja után csak egy mérkőzésre tiltották el. A katalánok szerint a szövetség kettős mércét alkalmaz.

Ramos kőkemény belépője Messivel szemben piros lapot ért

A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) meghozta döntését a 3–2-es katalán sikerrel záruló Real Madrid–Barcelona  találkozón kiállított Sergio Ramos ügyében, a fegyelmi bizottság határozata alapján a madridiak világbajnok védőjének csupán egy mérkőzést kell kihagynia. Ez azt is jeleneti, hogy Ramos nem lesz ott a Deportivo elleni szerdai bajnokin, ugyanakkor a hétvégén már ott lehet a pályán a Valencia ellen.

Ramos meg is lökte a játékvezetőt

A szövetség döntésének napvilágra kerülését követően felrobbant az internet, a Barcelona fanatikusai ugyanis teljesen kiakadtak az ítéleten. A felháborodás alapját az adja, hogy néhány héttel ezelőtt Neymart három meccsre meszelte el a RFEF, amiért a piros lapja - ami két sárgából jött össze -  mellett még látványosan meg is tapsolta a játékvezetőt.

A videó-felvételek alapján Sergio Ramos is így tett, ráadásul a madridi kapitány azonnali pirosat kapott és bizony ha eltalálja Messit, komoly sérülést is okozhatott volna, a büntetése mégis csak harmad akkora lett, mint a Barcelona brazil kulcsemberének. A hátvéd egyébként később azt nyilatkozta, a taps és a kiabálások Gerard Piquének szóltak, nem pedig a játékvezetőnek.

Ramos szabálytalansága és tapsolása (1:22-től)

A fentiek miatt sok Barcelona-szurkoló úgy érzi, a spanyol szövetség kettős mércét alkalmaz és a Real Madridot támogatja. Ez az érzet tulajdonképpen az egész idényben ott van a barcások fejében, korábban a barcelonai sajtó például egész komoly listát gyűjtött össze azokról a bírói tévedésekről, amelyek a Real Madrid javára szóltak.

 

Ramos a brutális belépő előtt még verbálisan is fenyegette Messit?

 

Azzal, hogy a Barcelona megnyerte a vasárnapi csúcsmeccset, ismét nyílttá tette a bajnokságot, hiszen pontszámban beérte a legfőbb riválisát. Bár Zinedine Zidane együttesének egy mérkőzéssel kevesebb áll a neve mellett, óriási a nyomás a csapaton, hiszen a Realnak 2008 óta mindössze egy bajnoki címet sikerült nyernie (!), ráadásul a Bajnokok Ligájában is ott van a legjobb négy között, vagyis a kettős terhelés okozta nehézségekkel is meg kell küzdenie.

Szerinted ki nyeri a spanyol bajnokságot 2016/17?x;
211384

Tippelj a spanyol meccsekre és nyerd meg az értékes tárgynyeremények egyikét!