Darts

Anderson megindulhat felfelé, Lewis bajba kerülhet

Visszatér a Premier League darts mezőnye Angliába, csütörtökön Birminghamben folytatódik a küzdelem.

Tippelj a forduló mérkőzéseire és nyerj okostévét, tabot vagy éppen Phil Taylor-könyvet. Már több, mint 1500-an vannak játékban, ha te is ki szeretnéd próbálni magad, akkor kattints ide.

Az utolsó olyan forduló következik, amikor két játékos duplázik. Birminghamben ez a hálás feladat Adrian Lewisnak és Michael van Gerwennek jutott. Kettejük közül az angolnak van miért izgulnia, ugyanis 12 ponttal a hatodik helyen szerénykedik. Ahogyan múlt héten Phil Taylor, úgy most Lewis is döntő este elé néz. Van Gerwen mellett James Wade-del kell még farkasszemet néznie. Nyilván az angol ellen van jobb sansza a két pontra, sőt, azt is írhatnánk, hogy ezt kötelező hoznia, ha a rájátszásban gondolkozik, Wade ugyanis 10 ponttal már visszacsúszott az utolsó helyre. Pontosan tisztában van Jackpot is azzal, hogy ezt a meccset nyernie kell, és éppen ez a tudat nehezítheti meg a dolgát. 

A holland klasszis ellen sok múlik majd azon, hogy mit játszik Wade-del. Ha hozza a kötelezőt, akkor sokkal felszabadultabb lehet, ha viszont pontot/pontokat veszít, akkor már ott lesz a nyakán a kés, ami nem túl szerencsés egy Van Gerwen elleni derbin. 

Ami MvG-t illeti, neki Lewis mellett Dave Chisnallal kell még megmérkőznie. Az angol bombaformába lendült az elmúlt fordulókban, folyamatosan hozza a 100 feletti körátlagokat, így még egy nagyon izgalmas derbi is kisülhet ebből. Reméljük Chizzy nem esik vissza attól, hogy most már számára is elérhető távolságban van a rájátszás, azóta dob ugyanis szenzációsan, amióta nem tett magára semmiféle terhet. A fogadóirodák is érzik, hogy nagy adok-kapok várható, a 180-as dobások számát illetően ugyanis 8.5-nél húzták meg a határt.

Az említett mérkőzéseken kívül két pazar rangadóra is sor kerül. Gary Anderson és Raymond van Barneveld tipikus négy pontos meccs előtt áll, jelenleg ugyanis holtversenyben a negyedik és ötödik helyen állnak. A skót folyamatosan hozza a 100 feletti körátlagokat, ám mégsem tud ebből olyan hatékonyan profitálni, mint például Van Gerwen. Viszont rendre kalkulálhatunk nála egy erős tömeggel, míg Barneynál visszaesés látszódik azok után, hogy március végén és április elején nagyon futott a szekere. Ha nem sikerül a hollandnak javulnia az elmúlt két fordulóhoz képest, akkor Anderson lépéselőnybe kerülhet. 

hatharom.com
Anderson legyőzi Barneyt
@ 1.70

A harmadik helyen álló Phil Taylor a második Peter Wrighttal csap össze. Az angol legenda a múlt héten egy meccs erejéig előhúzott valamit a régiből, kicsivel később viszont kiábrándítóan dobott. Jó kérdés, hogy most melyik arcát mutatja majd, teljesen kiszámíthatatlan. A hazai publikum sokat dobhat a kedvén és a hozzáállásán, így inkább az erősebbik játékát várjuk. Wright egy European Tour-győzelemmel hangolt és 17 ponttal viszonylag nyugodtan várhatja ezt a derbit. A skótnak feküdni szokott Taylor tempója, így kifejezetten jó tippnek érezzük az ikszet. 

Birmingham, 13. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 James Wade-Adrian Lewis 3.10 4.25 1.75
20:45 Dave Chisnall-Michael van Gerwen 7.25 6.25 1.20
21:15 Phil Taylor-Peter Wright 2.90 4.25 1.85
21:45 Gary Anderson-Raymond van Barneveld 1.70 4.25 3.25
22:15 Adrian Lewis-Michael van Gerwen 6.00 5.50 1.30

Kattints a képre a játékért!