ATP Budapest

Oroszverés magyar módra

  • Cesc18

Fucsovics Márton sima győzelmet aratott a nála esélyesebbnek tartott Mihail Juzsnij ellen a budapesti tenisztornán.

A Nemzeti Edzésközpontban zajló ATP-tenisztorna keddi játéknapjának fő attrakciója az egyéniben egyetlen magyar Fucsovics Márton és az egykori top 10-es Mihail Juzsnij mérkőzése volt. A fogadóirodák egy hajszállal az orosz játékost hozták ki favoritnak, ám ahogyan arról a meccs felvezetőjében írtunk, Marcinak előnyt jelentett, hogy edzője, Sávolt Attila többször is játszott már Juzsnijjal, így tökéletes taktikával tudta pályára küldeni tanítványát. Olyan jó tanácsokkal sikerült ellátnia Fucsovicsot, hogy a junior wimbledoni bajnokunk nagyon simán, 6-2, 6-2-vel küldte haza az oroszt. 

Marci második fordulós ellenfele a spanyol Fernando Verdasco lesz, aki a torna egyik nagy esélyese. 

Ami a többi egyes mérkőzést illeti, mindkét kedden pályára lépő kiemelt játékos búcsúzott, azaz az 5. Gilles Simon és a 8. Diego Schwartzman is. Előbbi az amerikai Bjorn Fratangelotól kapott ki, míg utóbbi a holland Robin Haase ellen. Abszolút meglepetés az ő kiesésük, főleg az argentiné, hiszen Schwartzman remek formát mutatott a múlt heti monte-carlói viadalon. 

A Jiri Vesely-Borna Coric rangadó előbbi győzelmét hozta, a cseh teniszezőnek három elbukott meccs után sikerült visszavágnia a horvátnak. Továbbjutott még Andrej Kuznyecov, Szergij Szathovszkij és Aljaz Bedene is. 

Szerdán már a nyolcaddöntős küzdelmek következnek, ami egyben azt is jelenti, hogy a top 4 kiemelt közül is bemutatkoznak ketten, Verdasco és Ivo Karlovic.