NB I

Kitűnő mérkőzéseken izgulhatunk itthon a hétvégén

  • varin

A hat mérkőzésből ötnek is igen komoly tétje lesz az OTP Bank Ligában. Íme a szorzók!

Bosszankodhat a gigantikus kihagyott ziccer okán a Honvéd, amely vereséget szenvedett szombaton este a Vasas ellen - igaz, egy szabálytalan gól miatt. A kispesti csapat így pontszámban nem tudott megugrani a Hungária körúton botló Vidivel szemben, ám a 29. fordulóban ismét Marco Rossi fiai reménykedhetnek a biztosabb sikerben. Lássuk a játéknap szorzóit.

A 29. forduló oddsai
   
  1 x 2
Haladás-Paks 2.20 3.20 3.20
Honvéd-Gyirmót 1.33 4.60 9.00
Diósgyőr-Vasas 3.10 3.20 2.25
Újpest-MTK 1.90 3.40 3.80
Ferencváros-Mezőkövesd 1.33 4.60 9.00
Videoton-Debrecen 1.53 3.85 6.00

Öt fordulóval a vége előtt a Gyirmótnak már csak matematikai esélye van a bennmaradás kiharcolására, amely Kispesten minden bizonnyal teljesen szertefoszlik. Habár a győri gárda augusztusban pontot szerzett a Bozsik Stadionban, alighanem a motiváció mostanra a nullával lett egyenlő, míg a kispestieket a fájó vereség mellett a bajnoki álmok is tüzelhetik. 1.33-as oddsért magyar meccsre azt mondani, hogy fix, mindig nagy bátorságra vall, de most elképzelhetetlennek tűnik, hogy a Honvéd ne éljen a lehetőségével.

Kacifántosabb lesz már a Videoton dolga, különösen, ha a Debrecen a Haladás ellen mutatott játékát viszi el Felcsútra. A Loki - elsősorban Holman Dávid játékának köszönhetően - simán ütötte ki a Halit, ám a kiesés veszélye még mindig ott lebeg pallosként a hajdúságiak feje felett. A fehérváriaknak is nagyon kell a három pont, az elmúlt hetekben elszórt egységek hatására a korábbi biztosnak látszó aranyéremből mára azért bonyolultabb lett a helyzet Henning Bergék számára. Noha az utolsó hat meccset egytől egyig megnyerte a Vidi és minden kétséget kizáróan jobb csapat is a fehérvári, mint a Debrecen, az 1.53-as szorzó akkor sem tűnik az év befektetésének.

[2295572] 2017-04-29 20:30:00 Videoton - Debrecenx;10

A nap rangadója azonban - véleményünk szerint - nem a Vidi-Loki, hanem a DVTK-Vasas lesz. Az új erőre kapó miskolciak és a bajnoki álmokat egyre bátrabban szövögető angyalföldiek között óriási csata várható, hiszen a miskolciak az életükért küzdenek. Noha az oddsok alapján a vendégek sikerére van nagyobb esély, ebben a felállásban 2009 óta nem nyert a Vasas, ráadásul 2011 és 2016 között minden találkozót a borsodiak nyertek. Inkább 1X, mintsem 2-es...

A kiesés szempontjából az MTK és a Mezőkövesd mérkőzése is fontosnak ígérkezik, a kék-fehérek az Újpesthez, a borsodiak pedig a Fradihoz látogatnak. A sárga-kékek idén kétszer is megfricskázták a Fradit, ráadásul idén már Felcsútról is hoztak el pontot, így az 1.33-as szorzó ebben az esetben semmiképpen sem tűnik jónak. A fővárosi derbi slágereredménye pedig a döntetlen lenne, hiszen:

  • az Újpest az utolsó két hazai bajnokiján ikszelt
  • az MTK az utolsó három meccsén ikszelt
  • a két csapat utolsó öt bajnokijából négy iksz lett
  • a két csapat utolsó három, újpesti pályaválasztással lejátszott bajnokijából mind iksz lett

Jóllehet, az MTK egy ponttal nem feltétlenül lenne kint a kútból.

Legkevesebb említést talán a Haladás-Paks mérkőzés érdemli, itt maximum az lehet érdekes, hogy az utolsó kilenc meccsükön nem született döntetlen.

2017-04-29;212
209575