ATP Budapest

Fucsovics edzője lesz a kulcs a sikerhez?

Kedden Fucsovics Márton egyesben is bemutatkozik a budapesti tenisztornán, ellenfele az orosz Mihail Juzsnij lesz.

Párosban ugyanis már hétfőn láthattuk a világranglista 154. helyén álló magyar teniszezőt, sajnos Fucsovicsnak és Marius Copilnak nem sikerült a továbbjutás, és a junior wimbledoni bajnokunknak a játék sem ment igazán. De ahogyan az MTI-nek adott nyilatkozatában elmondta, bár kikaptak, de egyesben változatlanul a győzelem a célja. Ellenfele az orosz Mihail Juzsnij lesz, akiről ugyan kevesebbet cikkeztek, hogy Budapestre látogat, de a mezőny egyik legnagyobb formátumú játékosa, hiszen nem csak megjárta a top 10-et, de összesen 10 ATP-tornagyőzelmet is aratott karrierje alatt, illetve minden Grand Slam-tornán játszott negyeddöntőt. 

Túl van már a karrierje zenitjén az orosz, de ettől függetlenül nagyon nem számít könnyű ellenfélnek, olyannyira, hogy a bukmékerek Juzsnijt hozták ki favoritnak, igaz, csak egy hajszállal tartják esélyesebbnek, mint a magyar teniszezőt.

Fogadás a győztesre    
Fucsovics Márton Mihail Juzsnij
1.85 1.75

Van azonban egy fontos faktor, ami, illetve aki viszont Marci javára billentheti a mérleg nyelvét. Ő pedig nem más, mint az edzője, Sávolt Attila, aki rettentően jól ismeri Juzsnijt, a 2000-es évek elején több alkalommal le is győzte az oroszt. 

Juzsnij ellen lehet játszani, tempóban és ütőerőben sem tud extrát. Marci teljesen máshogyan üti meg a labdákat, mint annak idején én. Ha képes lesz hosszan játszani és megemelni az ütéseit, azzal igen kellemetlen pillanatokat szerezhet ellenfelének - mondta Sávolt az MTI-nek.

A taktika tehát megvan, és biztosak lehetünk abban, hogy további hasznos tanácsokat is kap Marci az edzőjétől. Juzsnij egyébként semmi extrát nem hozott még idén, salakon pedig évek óta negatív a mérlege. Szívós, nem könnyű ellenfél, de fogható meccs Fucsovicsnak.

A keddi játéknap teljes programja: