ATP Budapest

Olasz játékosba fektetünk a nyitónapon

  • Cesc18

Hétfőn megkezdődnek a főtáblás küzdelmek a budapesti salakos tenisztornán. Három magyar játékos is pályára lép, mindannyian párosban lesznek érdekeltek.

Ha az égiek kegyesek lesznek a játékosokhoz, akkor már 11 órakor kezdetét veszi a program a Nemzeti Edzőközpontban, méghozzá Steve Darcis és Damir Dzumhur összecsapásával, ami egy igazi ki-ki meccsnek ígérkezik. Előbbi a Davis Kupában kiválóan muzsikál, ennek köszönhetően Belgium bejutott az elődöntőbe és 2015 után akár újra finálét játszhat. Voltak idén kiváló meccsei Darcisnak, ám március közepén Memphisben kikapott a bosnyáktól, így semmiféleképp sem nevezhető ő a meccs favoritjának. A belgának egyébként jó emlékei vannak a fővárosunkról, hiszen tavaly döntőzött a budapesti Challenger-tornán. Ez a meccs a legjobb választás az első napon az overre, az állami iroda oddsmesterei 22.5-nél húzták meg a határt, melynek túlszárnyalása 1.90-szeres pénzt ért a fogadóknak. 

Őket a centerpályán Mihail Kukushkin és Paolo Lorenzi követi. Bár nagyon erős a mezőny, de a világranglista 37. helyén álló olasz végső sikere sem lenne óriási szenzáció. Salakon ő kiváló teniszre képes, és hiába tapossa már a 35. életévét, talán pályafutása legjobb időszakát éli. Tele önbizalommal, jó formában játszik. Ugyanez Kukushkinról már nem feltétlenül mondható el, legalábbis salakon nem kell tőle nagy eredményeket várni. Monte-Carlóban a selejtezőben attól a Simone Bollelitől kapott ki, aki idén még meccset alig játszott. Abszolút Lorenzi ennek a derbinek a favoritja, és szerintünk le is hozza a győzelmet.

hatharom.com
Lorenzi nyer
@ 1.40

Ezeken kívül lesz még egy Viktor Troicki-Jevgeny Donszkoj, egy Daniil Medvedev-Djere Laslo és egy Maximilian Merterer-Martin Klizan egyéni összecsapás. Papíron Troickinek, Medvedevnek és Klizannak sem kellene, hogy gondot okozzon a továbbjutás, ám Merterer okozhat meglepetést, a szlovák ellenfele az elmúlt hetekben ugyanis finoman szólva sem nyújtotta a legjobb teniszét. 

Ami a magyarokat illeti, Fucsovics Marci a román Marius Copillal állt össze, illetve lesz egy teljesen honi duó is Balázs Attila és Borsos Gábor révén. Egyik páros sem várja esélyesként a meccsét, Fucsovicsék azzal a Brian Baker/Nikola Mektic kettőssel találkoznak, akik idén megnyerték az ATP 500-as memphisi viadalt, tehát nem rossz erőt képviselnek. De mind Marcinak, mind pedig Copilnak inkább az egyesre való hangolódás szempontjából fontos ez a meccs. 

Balázs és Borsos az Andres Molteni/Diego Schwartzman argentin duóval méri össze a tudását. Molteni inkább Futures-szinteken szokott brillírozni, míg Schwartzman a termetéből adódóan - az ATP mezőny egyik legalacsonyabb játékosa - nem egy túl eredményes páros játékos, viszont jól ismerik egymást és tavaly például Isztambulban döntőztek. Szóval nagy hiba lenne őket félvállról venni, de a hazai pálya sokat lendíthet a magyar kettős teljesítményén.