Spanyol foci

Megfordíthatja-e a spanyol bajnokságot Messi 500. gólja?

  • MVB80

Az El Clásico után azonos pontszámmal áll a Real Madrid és a Barcelona, úgyhogy nagyon izgalmas lesz a bajnokság hajrára.

Még sokáig fognak beszélni a vasárnapi Real-Barca rangadóról, amely újra nyílttá tette a spanyol bajnokságot. Lionel Messi 92. percben szerzett góljával a Barcelona 3-2-re győzni tudott a Bernabéuban, és ezzel pontszámban beérte a Realt, de Zinedine Zidane csapatának van még egy elmaradt meccse a Celta Vigo ellen.

Messi három éve nem szerzett gólt az El Clásicón, most viszont olyan volt, mint egy bokszoló, akit megpróbáltak kiütni, de a vége az lett, hogy ő vitte be a mindent eldöntő csapást.

A meccs elején Marcelo könyökkel ütötte meg az argentint, akinek vérzett a szája, de ez sem zökkentette ki, nem sokkal ezután egyenlített, majd a végére hagyta a slusszpoént, ami barcás pályafutása 500. gólja volt, ebből 343-at szerzett a spanyol bajnokságban.

Messi eddig holtversenyben állt Alfredo Di Stéfanóval a Real-Barca bajnokikon szerzett gólok tekintetében, de a mostani duplájával már 16 találatnál jár.

A Messivel mindig minden mutatóban összehasonlított Cristiano Ronaldónak nem volt jó meccse, a meccs elején ugyan járt volna neki egy büntető, amikor Samuel Umtiti eltalálta a 16-oson belül, és a folytatásban hiába próbálkozott, nem tudott gólt szerezni. Egy beszédes statisztika, a Barca kapusa, Marc-Andre ter Stegennek 22 sikeres passza volt a meccsen, míg Ronaldónak összesen csak 14.

Ronaldo így reagált Messi góljaira:

A Barca a hátralévő öt fordulóban háromszor játszik otthon, az utolsó helyezett Osasuna, az ötödik Villarreal és a nyolcadik Eibar látogat a Nou Campba, ezen kívül egy Espanyol elleni városi rangadó, valamint egy Kanári-szigeteki túra vár a katalánokra.

A Real utazik a Celtához, a Deporhoz, a Granadához és a Málagához, illetve fogadja a Valenciát, valamint a Sevillát.

Első ránézésre talán egy fokkal kedvezőbb a sorsolása a Barcának, és a Real elleni siker nagy lendületet adhat a csapatnak. Ráadásul a Realnak még ott van a BL nehezítő tényezőnek, úgyhogy nagyon észnél kell lennie Zidane-nak, hogy csapata ne essen két szék között a pad alá.

Az oddsok alapján még mindig a Real az egyértelmű esélyes, de már csak két és félszeres pénzt fizetne a Barca végső győzelme.

Ki nyeri a spanyol bajnokságot?
   
Real Madrid 1.50
Barcelona 2.45