NB I

Jó lesz komolyan venni a surranópályán száguldó Vasast!

  • MVB80

Öt forduló van már csak hátra az NB I-ből, de ahelyett, hogy tisztult volna a kép, még nagyobb lett a káosz.

Az éllovas Honvéd ugyanis kikapott a Vasas vendégeként, így az MTK-val 1-1-et játszó Videoton beérte a kispestieket, akik a több győzelem miatt maradtak az első helyen, de már nemcsak a fehérváriakra kell figyelniük, hanem a három pontra lévő angyalföldiekre is.

A 29. fordulóban a Honvéd az utolsó helyezett Gyirmótot fogadja, amely a hétvégén nagyon megszorongatta a Fradit, és ha Holczer nem védi ki a hosszabbításban Simon András tizenegyesét, akkor a nagy bravúr is összejött volna.

A Honvéd ősszel hazai pályán meglepetésre 0-0-t játszott a Gyirmóttal, aztán idegenben vágott egy négyest, kérdés, a győzelmi kényszer, mennyire nyomasztja majd Eppeléket.

Hétvégén kiderül, mennyire küldte padlóra a Honvédot az elbukott rangadó

A Videoton is alsóházi ellenféllel játszik, a Debrecen látogat Felcsútra, amely jó formába lendült, utolsó öt tétmeccséből hármat is megnyert. A Vidi viszont megtorpant, a legutóbbi öt bajnokiból csak egyet nyert meg, úgyhogy akár még örülhet is annak, hogy ilyen jól áll, és nem szakadt le a gyengélkedés ellenére.

A surranópályán érkező Vasasra sem vár könnyed túra, mivel a Diósgyőr feltámadt Bódog Tamással, a hétvégén például elvette a Pakas hazai szüzességét, és július óta először tudott nyerni idegenben.

Bódoggal öt meccs alatt 10 pontot szerzett a DVTK, amely ennek ellenére maradt a 11. helyen, vagyis jelen állás szerint kipottyanna. A Vasas viszont ebben a hónapban megrakta a Vidit, a Fradit és a Honvédot is, úgyhogy önbizalommal telve utazhat a Disógyőr ideiglenes otthonába, Mezőkövesdre.

A Kövesd kissé behúzta a kéziféket, ami azt eredményezte, hogy már csak négy pont az előnye a megyei rivális ellen, úgyhogy a Groupama Arénába sem mehet feltartott kézzel.

A Fradinak nagyon kellett a születésnapot Gera mesterhármasba torkolló show-ja, mert így végre megszakadt a négy meccs óta tartó nyeretlenségi sorozata, de a dobogótól még mindig öt pontra van.

Az Újpest tudna tanácsot adni a Fradinak, hogy miképp kell legyőzni a Mezőkövesdet, hiszen a hétvégén váratlanul simán nyert ellene 3-1-re, és a lilák számára az is motiváció lehet a hátralévő fordulókban, hogy egy nagy hajrával akár a Fradi előtt is végezhetnek, mivel Bödéék csak három ponttal állnak jobban.

Az Újpest szombaton a rapszodikusan szereplő MTK-val találkozik, amely nem engedhet le a Vidi elleni bravúros 1-1 után, hanem a Szusza-stadionban is virítania kell valamit.

Ki nyeri az NB I-et?
   
Videoton 1.70
Honvéd 2.60
Vasas 6.00
FTC 100.00