ATP Budapest

Bravúros magyar győzelem

  • Cesc18

Balázs Attila és Borsos Gábor borította a papírformát és bejutott párosban a budapesti tenisztorna negyeddöntőjébe, Fucsovics Marcinak és román társának ez viszont nem jött össze, így felemás napot zártak a magyarok.

Hétfőn párosban voltak érdekelt a honi teniszezők a budapesti ATP-viadalon. Először Fucsovics Márton lépett pályára, aki a román Marius Copillal állt össze. Ellenfelük a 4. kiemelt Brian Baker/Nikola Mektic amerikai-horvát duó volt. Marciék elég hullámzóan játszottak, így 7-5, 6-2 arányban alulmaradtak.

"Nem játszottam jól. Az első szettben például egyáltalán nem tudtam felpörögni. A másodikban valamennyire rendezni tudtam ugyan a játékomat, de sokat az sem segített. Bár kikaptunk, a keddi egyes mérkőzésemen változatlanul a győzelem a célom, persze tudom, hogy nagyon nehéz feladat lesz" - mondta a vesztes találkozót követőn a magyar teniszező az MTI-nek. 

Volt azonban minek örülnünk, hiszen Balázs Attila és Borsos Gábor viszont sikerrel vette az akadályt az Andres Molteni/Diego Schwartzman argentin páros ellen, ráadásul még izgulni sem kellett, hiszen viszonylag simán, 6-3, 6-2-re nyert a magyar kettős. 

Pedig a bukmékerek abszolút a dél-amerikai duót tartották a meccs favoritjának, Borsosék továbbjutása 3.50-szeres pénzt fizetett. 

"Jól ment a játék, jól tudtunk összedolgozni Attilával, attól függetlenül, hogy ez volt az első meccsünk együtt. Nekem külön élmény volt, hogy az első ATP-versenyemen az első főtáblás találkozómat megnyertem. Úgy mentünk a pályára, hogy élvezzük a mérkőzést, és ez sikerült is" - mondta Borsos az MTI-nek.

Balázs Attila kiemelte, telt ház előtt teniszeztek, ami csodálatos hangulatot biztosított számukra. "Végig agresszívan játszottunk, amivel szerintem megleptük az argentinokat. Gábor kiválóan szervált, én pedig a hálónál igyekeztem hozzátenni a magamét. Ezzel a játékkal, hasonló teljesítménnyel lehet esélyünk a második fordulóban" - tette hozzá.

A magyar duó a negyeddöntőben éppen a Fucsovicsékat búcsúztató Baker/Mektic párossal találkozik.

Öt egyéni meccs is terítékre került a hétfői napon. A 6. kiemelt Paolo Lorenzi 6-4, 7-5-re győzte le Mihail Kukushnkint - a mi nagy örömünkre, hiszen Lorenzitől előzetesen továbbjutást vártunk. Lehetett volna ez sokkal simább is az olasznak, ha a második szettben nem engedi vissza a kazah játékost 4-0-ról. A 7. kiemelt Viktor Troickinek mindössze 54 perc kellett, hogy 6-1, 6-3-ra verje azt az Jevgenyij Donszkojt, aki idén egyedüliként tudta eddig legyőzni Roger Federert. Továbbjutott még a szlovák Martin Klizan, a bosnyák Damir Dzumhur és a selejtezős szerb Djere Laslo is.