Jégkorong

A mumusával találkozik a magyar válogatott a vébén

Második mérkőzésén Ausztriával találkozik a magyar jégkorong-válogatott a kijevi világbajnokságon.

Mi szóltunk előre! A vébét megelőző felvezetésünkben azt írtuk, mióta a mostani lebonyolítás van érvényben, azóta ez a legerősebb mezőny. Ami két nap alatt nagyjából igazolódott is, a magyar csapat nagy erőket mozgósítva győzött Ukrajna ellen, miközben Dél-Korea erősen bekezdett, megverte például az előzetesen legerősebbnek tartott Kazahsztánt 5-2-re. A kazahoknak is van már egy sikerük, 3-2-re győztek Ausztria ellen, amely hétfő este a magyar válogatottal találkozik.

Az osztrákok ellen az utóbbi időben négyszer is győzni tudtunk, tétmérkőzésen viszont jó régen, 1977-ben sikerült utoljára.

Világbajnokságon legutóbb 2014-ben Dél-Koreában játszott a két csapat, akkor nagyon megszorongattuk az osztrákokat, akik csak hosszabbításban tudtak nyerni 4-3-ra.

1x2    
Magyarország Döntetlen Ausztria
2.75 4.10 1.90

Most nagyon fontos lenne mind a három pontot besöpörni ellenük, hiszen a koreaiak alaposan bezavartak a képbe a kazahok elleni bravúrral, és mivel mindkét ázsiai csapattal játszunk még, ha a kezünkben akarjuk tartani a sorsunkat, akkor nem szabad hibázni.

"Az osztrákok remekül játszottak a kazahok ellen, nem szabad őket félvállról venni, a rutinos és a fiatal játékosok jól kiegészítik egymás. Hatvan percen keresztül koncentrálnunk kell, nem szabad kiállításokat kapnunk, mert az megtöri a lendületünket, miközben lehetőséghez juttatja az ellenfelet. A sorok nem változnak, a játékban azonban lesz néhány módosítás” – nyilatkozta Rich Chernomaz, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A sógorokat jól ismerjük, hiszen a csapat nagy többségét az EBEL-klubok játékosai alkotják. A kazahok elleni 3-2-es vereség alkalmával a svéd Malmőben játszó Konstanin Komarek és a salzburgi Thomas Raffl is góllal, valamint gólpasszal zárt, de jó lesz odafigyelni a kanadai származású Brian Leblerre is, aki az EBEL alapszakaszában 51 meccsen 29 góllal és 23 assziszttal zárt a Linzben.

A hétfő esti meccs után nem lesz sok pihenője a magyar csapatnak, amely a sajátos lebonyolítás miatt kedd délután 16 órától már Korea ellen játszik, jó lenne annak a meccsnek 6 pontosként nekimenni.

Arra, hogy a magyar csapat a feljutást érő 1-2. helyen végez továbbra is 2.85-ös szorzóval lehet fogadni a   -n, de már csak másfeles szorzóval adják azt a kimenetelt, hogy a 3-5. pozícióban zárnak Bartalisék.

Hanyadik helyen végez a magyar csapat?
   
1-2. hely 2.85
3-5. hely 1.50
6. hely 8.50

Az osztrákok elleni meccset a Sport 1 élőben közvetíti, a felvezetés 18.45-kor, a találkozó 19.30-kor kezdődik.