Topligák

Sallait megalázta az edzője, otthon tréfálták meg a Poolt, döntős az Arsenal

  • MVB80

A MU nyert Ibrahimovic nélkül, a Liverpool vezetésről bukott, az Arsenal hosszabbításban jutott döntőbe, Gulácsiék ikszeltek, a Palermo nagy pofont kapott. Ez történt a topligákban.

Premier League

Mourinho nyolc helyen változtatott az Anderlecht elleni csapaton, így Rooney is bekerült a Burnley elleni kezdőbe, aki hozzátette a magáét a meccshez, Martial góljában is benne volt, aztán a másodikat már ő szerezte.

A MU ezzel egy pontra megközelítette a negyedik helyezett Manchester Cityt, csütörtökön városi rangadó az Etihadban, amely sorsdöntő lehet a BL-indulás szempontjából.

A másik vasárnapi meccsen a Liverpool Coutinho szép szabadrúgásával szerzett vezetést, de a Crystal Palace a korábbi Pool-játékos, Benteke duplájával fordított. A Palace utolsó nyolc bajnokijából hatot megnyert, és hét pontra van a legjobb kiesőnek számító Swansea-tól, így több mint valószínű, hogy ősszel is a PL-ben játszhat.

2017-04-23;47
209498

FA Kupa

Chelsea-Arsenal döntő lesz az FA Kupában, miután Wenger csapata hosszabbítás után 2-1-re verte a Manchester Cityt.

Pedig Agüero révén még a City vezetett, aztán az a Monreal egyenlített, akit az argentin lefutott a gólnál. A hosszabbításban Özil szabadrúgása után nem tudott tisztáznia manchesteri védelem és Alexis Sánchez szemfülesen lecsapott a labdára, ez döntött.

A krónikához hozzátartozik, hogy a Citytől elvettek egy gólt az első félidőben, amikor a bíró tévesen azt ítélte, hogy Sané beadásánál kint volt a labda, így Sterling hiába szerzett gólt. Ráadásul a hosszabbításban  Yaya Touré és Fernandinho is a lécet találta el, úgyhogy tényleg peches volt Guardiola csapata.

2017-04-23;132

Bundesliga

Továbbra is harcban van a nemzetközi kupaindulásért a Freiburg, amely a 88. percben szerezte meg a győztes gólt a Leverkusen ellen. A Bayernek pedig ideje összekapnia magát, mert már csak négy ponttal előzi meg az osztályozós helyen álló Augsburgot.

A Gulácsi Péterrel felálló Lipcse nem tudta kihasználni, hogy a Bayern csak ikszelt a Mainzcal, Werner fejesére Huntelaar válaszolt szintén fejjel, így a Schalke megmentett egy pontot.

2017-04-23;54
210225

Serie A

Volt néhány komoly meglepetés Olaszországban, ilyen volt például a Sassuolo Napoli elleni pontszerzése, de arra sem sokan számíthattak, hogy a Crotone győzni tud a Sampdoria otthonában.

A kiscsapat azonban hiába aratott bravúros sikert, mivel a kiesés elleni harcban közvetlen riválisának számító Empoli a Milant rakta meg, a piros-feketék 0-1-nél Suso révén büntetőt is hibáztak.

A Palermónak már csak matematikai esélye van, és hatalmas verést kapott a Laziótól, amely Keita triplája és Immobile duplája révén 26 perc alatt berámolt 5 gólt. A magyarok közül csak Sallai játszott a Palermóban, de abban sem volt sok köszönet, 25 perc után lehozta edzője, Bortoluzzi, aki az előző fordulóban Baloghot cserélte le a 40. percben.

2017-04-23;55
211987

La Liga

A Real-Barca rangadóról külön cikkben írtunk, de történt még fontos dolog, a Real Sociedad például EL-t érő helyen van, miután 1-0-ra verte a Deport.

Az EL mostani kiírásában elődöntős Celta otthon zakózott a Betis ellen, a Las Palmas és az Alavés pedig 1-1-re végzett, így mindkét csapat csak egyet nyert meg utolsó öt bajnokijából.

2017-04-23;87
211384