Spanyol foci

Rakitic-bomba, Ramos-kiállítás és 92. perces Messi-gól a Real-Barcán

  • MVB80

A 92. percben dőlt el a spanyol bajnokság szuperrangadója, Lionel Messi lett a hős.

Bale nem fogadta meg az orvosok tanácsát, és bár nem volt teljesen egészséges, elvállalta a játékot, így a Real a BBC-vel kezdett, a Barca pedig MSA-val, mert az eltiltott Neymart Alcacernek kellett helyettesítenie.

Két perc sem telt el, és már büntetőt reklamált C. Ronaldo, jogosan egyébként, mert Umtiti eltalálta a lábát, de Hernández bíró nem ítélt semmit.

Pörögtek az események már a meccs elején is, Suárez kétszer is lőhetett, de egyik sem sikerült egészségesre, aztán Ter Stegen ért le Ronado lövésére. A 28. percben vezetést szerzett a Real, Marcelo beívelésénél Sergio Ramos még a kapufát találta el, de a kipattanót Casemiro bekotorta.

Öt percig vezetett a Real, szép passzolgatás után Suárez egy átlépős csellel csinált helyet Messinek, aki meg is oldotta a helyzetet.

Az első félidőben a Real gólszerzője, Casemiro a sárga lapja birtokában elkövetett egy-két olyan szabálytalanságot, amiért megkaphatta volna a másodikat, de végül megúszta ugyanúgy, ahogy a Bayern elleni BL-negyeddöntőn is.

A csapatok a második félidőben sem vettek vissza, a gyengébb formát kifogó Benzema fejesét reflexmozdulattal ütötte ki Ter Stegen. Hasonlóan nagy helyzetben lehetett volna hős Alcacer is, de spiccel elengedett labdáját Navas lábbal védte.

Piqué fejesénél megint a Real kapusán múlt, hogy maradt az 1-1, aztán a megsérült Bale helyére beállt Asensio akart ugyanolyan gólt rúgatni Ronaldóval, mint szerdán Marcelo, de a labda a portugál mögé jött, és a kapu fölé bikázta.

Ronaldo hiába próbálkozott, Messit viszont az se zavarta, hogy arcon csapták

Suárez hosszú hallgatás után Iniesta mesés passzából megtörhette volna a góltalansági sorozatát, de Navas hatalmas bravúrral védett, pedig közelről is jött a labda, és erő is volt benne. Mint ahogy Rakitic balos bombája is oda volt téve, és erre már a Real kapusa sem érhetett oda.

A 77. percben Sergio Ramos nagy butaságot csinált, páros lábbal csúszott oda Messinek, mintha erőt akart volna demonstrálni, a bíró pedig piros lappal díjazta a mutatványt.

A Real nem zuhant össze, tíz emberrel is egyenlíteni tudott, Marcelo ebben is benne volt, a rövidre mozgó James Rodríguez pedig szépen lőtt a léc alá.

Sőt a 3-2-hez is volt labdája a Realnak, de Rodríguez és Asensio sem járt sikerrel, és amikor a Bernabéu népe már azt ünnepelte, hogy a 2-2-vel minden marad a régiben a tabellán, egy remekül végigvitt Barca-támadás végén Messi a jobb sarokba lőtt, kísértetiesen hasonló gól volt, mint amit Dybala lőtt a katalánoknak Torinóban a BL-negyeddöntő első meccsén.

Messi 500. gólja azt jelenti, hogy a Barca pontszámban beérte a Realt, amelynek van még egy elmaradt meccse a Celta Vigo ellen.