Férfi kézi BL

Párizsi csoda kellene a Szegedtől a Final Fourhoz

A Mol-Pick Szeged házigazdaként 30-27-re kikapott a francia Paris Saint-Germain csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

eredmény, férfi BL, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Mol-Pick Szeged - Paris Saint-Germain (francia) 27-30 (14-16)
a Szeged gólszerzői: Rodriguez 6, Balogh Zs. 5, Källman, Bánhidi 4-4, Bodó, Gorbok, Skube 2-2, Zubai, Buntic 1-1

Remekül kezdett a hét francia világ-, két dán olimpiai, és egy német Európa-bajnokkal felálló PSG (1-4), de a szegediek nagy akarással és pontos játékkal egyenlítettek (4-4). José Manuel Sierra kapus bravúros védéseire támaszkodva tartotta a lépést esélyesebb ellenfelével a magyar csapat (9-9), de a vezetést nem tudta átvenni.

Skube nagy harcot vívott a Karabaticokkal

A félidő második felében a hazaiak hat percen keresztül nem tudtak betalálni, ennek ellenére szinte minden fontos statisztikai mutatóban jobbak voltak a vendégeknél kisebb-nagyobb mértékben, a szünetben mégis a PSG vezetett két góllal. A részeredményt Bodó Richárd állította be időntúli szabaddobásból.

 A második felvonásban a párizsiak szlovén kapusa, Gorazd Skof egyre jobban védett, csapattársainak átlövéseivel szemben pedig az esetek többségében tehetetlenek voltak a szegediek, akik mindezek ellenére továbbra is tartották a lépést ellenfelükkel.

A végjátékban több lehetőségük is volt a házigazdáknak az egyenlítésre, de néhány helyzetet kihagytak, máskor pedig eladták a labdát.

A PSG végül három találattal nyert, de ehhez az is hozzájárult, hogy a hazaiak hétből csak három büntetőt értékesítettek.

A mezőny - és egyben a francia csapat - legeredményesebb játékosa Nikola Karabatic és a dán Mikkel Hansen volt, egyaránt hét góllal. A párharc visszavágóját jövő szombaton rendezik Párizsban.

További eredmény:
THW Kiel (német) - Barcelona (spanyol) 28-26 (16-15)

szombaton játszották:
Telekom Veszprém - Montpellier HB (francia) 26-23 (13-10)
Flensburg-Handewitt (német) - Vardar Szkopje (macedón) 24-26 (9-15)