E-sport

Kihagyhatatlan vasárnapi döntőkkel zárul a tavaszi szezon!

  • Thanatos

Az NA és az EU LCS döntőjére is sor kerül vasárnap. Íme Thanatos tippjei a finálékra.

Thanatos a saját Facebook-oldalán is napról napra osztja meg a legérdekesebb híreket és gondolatait. Ha szereted a League of Legends játékot, mindenképpen kövesd szakértőnket!

Az összecsapások tétje:

Általánosságban nem kell megmagyarázni, hogy miért is olyan jó megnyerni egy regionális bajnokságot, ám jelen esetben kicsit kiegészítésre szorul az alapvető dicsőség, pénz és sárm hármasa. Azon felül, hogy beírják nevüket a LoL történelmébe, az idei VB kijutásukat alapozhatják meg a csapatok, az előzőekben említett rendszer miatt. Ráadásként képviselhetik Európát a Mid-SeasonInvitational bajnokságán, amely a Riot által szervezett, az egész világ legjobbjait összegyűjtő megmérettetés, ami ráadásul közvetlenül befolyásolja, hogy melyik régió, milyen kiemeléssel kezdi majd az év végi világbajnokságot. Nem mellesleg pedig Dél-Amerikában lesz idén az előbb említett bajnokság, ahova amúgy is jó lehet elugrani úgy, hogy minden költségünket állják, nem?

Oddsok a bronzmeccsekre
G2 Esports: 1.40 Unicorns of Love: 2.75
Team SoloMid: 1.72 Cloud9: 2.00

Menetrend:

EU LCS:
G2 vs. UOL 17:00

Végtelenül nehéz pártatlanul nyilatkozni erről az ütközetről. A Unicorns of Love nem csak az egyetlen profi magyar játékost tudhatja magáénak, aki ráadásul hivatalosan is a legjobb játékos pozíciójában, hanem a hazai közönség is különösen a szívén viseli a sorsát ennek a társaságnak. Kétségtelen, hogy az egész társaságnak úgy drukkolnak az itthoni nézők, mintha nemzetünket képviselné ez a csapat, ami természetesen egyáltalán nem igaz. Ettől függetlenül egy emberként támogatják Vizicsacsiékat, akiknek viszont nem lesz könnyű dolguk. A G2 Esports uralja Európát, nem igazán akadt kihívójuk mostanában, eltekintve persze egy apró megbotlásukat a Roccat ellen, ám múlt héten a FNC ellen megint össze tudták kapni magukat és megmutatták mennyire letisztult, magabiztos és összeszedett játékot tudnak mutatni. Tapasztalattal is ők rendelkeznek nagyobbal, hiszen minden nemzetközi bajnokságot megjárt már ez a társaság, így a hatalmas közönség, a reflektorfény és egyebek nem feltétlen lesznek annyira zavaróak számukra, míg az UOL-nál többen is most először játszanak ekkora közönség előtt. Nagyon izgalmas ütközetre számítok, mert mind a két oldal óriási dolgokat mutatott eddig, remélem az egymásnak feszülésük számos meglepetést és emlékezetes pillanatot tartogat számunkra. Van reális esély a G2 legyőzésére, ám ehhez elengedhetetlen lesz a jó forma, a kitartás és a folyamatos 100%-on pörgés, akár 5 mérkőzésen keresztül, mert jelen pillanatban nagyon erős ellenfelek bárki számára Európában. Egyszerűen nem lehet kihagyni ezt a csatát!

Thanatos-tipp: G22 - 3 UOL

TSM vs. C9 21:00

Ismerjük az El Classico mérkőzéseket, a köréjük felépített hangulatot és azt, hogy mennyire presztizs értékű összecsapásokról van szó. Észak-Amerikában a TSM és a C9 ütközete ebbe a kategóriába sorolható, ha lufiborotválás lenne a napi program, akkor is milliók néznék és izgulnák végig. Amennyiben az ütközet egy LCS Split Döntőjének keretében zajlik, képzelhetjük, milyen hangulatot hoz ez a rivalizálás. Ha pedig ezt megszorozzuk még tízzel, akkor közel kerülhetünk ahhoz az érzelmi állapothoz, amely a helyszínen átjárja majd a közönséget, valamint USA és világszerte megpróbálja majd hatása alá keríteni azokat, akik bekapcsolódnak ebbe a gigászi párbajba. Mind a két csapat amúgy gyakorlatilag megsemmisítette ellenfelét az elődöntőkben, így jelenlegi állapotukról kevés információt szerezhettünk. Magabiztosság, jó forma és okos stratégiai döntések jellemezték a játékukat, nincsen túl sok különbség jelenleg közöttük. Véleményem szerint viszont a TSM pont annyival erősebb, hogy jelen körülmények között elhozza a szériát, és tippem szerint ugyan nem feltétlen kerül sor 5 meccsre, de mindegyik csata az utolsó pillanatig kérdéses kimenetellel rendelkezik majd. Az NA LCS döntők amúgy sem szoktak csalódást okozni a nézőknek, így reméljük most sem történik ilyesmi!

Thanatos-tipp: TSM 3 – 1C9


Közvetítések elérhetőek:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.